«Это нужно не мёртвым – это нужно живым…»

08.05.2013
08.05.2013

Роки відлітають у вічність. Минає 68 років з часу визволення нашої країни від німецько-фашистських загарбників. Цілих 68 років з тої травневої ночі, коли замовкли останні постріли гармат, настала тиша, прийшов мир довгоочікуваний, вистражданий, оплачений найвищою ціною, ціною крові і сліз. Все далі відходять грізні і важкі роки Великої Вітчизняної війни, але не згасає пам’ять про тих, хто не шкодував себе, хто приніс на вівтар свободи найдорожче – життя. Кожен з нас поділяє думку, втілену в словах: «Ніхто  не забутий, ніщо не забуте!»

8 травня  2013 року об 11.00 у відділі краєзнавства  (Обласна бiблioтека Чижевсього) буде представлена літературно-музичнакомпозиція на честь 68 річниці Перемоги над німецько-фашистськими загарбниками уВеликій Вітчизняній війні «Это нужно не мёртвым – это нужно живым…».

Співорганізатори  заходу: Російський центр естетичного виховання (керівник – Віра Жижко), Спілка учасників бойових дій і ветеранів військової служби (Анатолій Джемига), Кіровоградська обласна універсальна наукова бібліотека ім.Д.Чижевського, Кіровоградський обласний краєзнавчий музей.

На заході прозвучать  пісні та вірші часів війни,  сучасні музичні й поетичні твори про ті пам`ятні події. А також присутні матимуть можливість переглянути уривки  з унікального документального фільму М. Рома «Обыкновенный фашизм».

Протягом двох тижнів у відділі краєзнавства працюватиме виставка «Земляки – Герої Радянського Союзу», на якій представлені матеріали краєзнавчого музею про наш край в часи війни, його визволителів і наших героїв-земляків.

На захід запрошені ветерани Великої Вітчизняної війни, представники військової частини, студенти вузів,  учні шкіл  м.Кіровограда.

 

Вхід  вільний.

 



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!