Краєзнавчі студії – про європейські риси Єлисаветграда

25.07.2013
25.07.2013

В четвер 25-го липня о 14.00 у Відділі краєзнавства (бібліотека імені Дмитра Чижевського) відбудуться Краєзнавчі студії. Всі бажаючі у невимушеній атмосфері зможуть поспілкуватись з Віталієм Крижанівським, який нещодавно захистив дисертаційну роботу.

Темою його роботи - «Джерела з історії Єлисаветградського міського самоврядування (червень 1871 - лютий 1917 рр.)». Віталій отримав ступінь кандидата  історичних наук за спеціальністю історіографія, джерелознавство та спеціальні історичні дисципліни.

На його думку, щоб місцеве самоврядування посіло чільне місце в системі публічної влади, необхідно знати історичні умови його розвитку, базові принципи, систему та основні компетенції самоврядних органів відповідного рівня.

Тому на засіданні йтиметься про документи, які свідчать про те, що в кінці ХІХ - на початку ХХ століть Єлисаветград мав європейські риси, насамперед, відбувався жвавий розвиток місцевого самоврядування.

На засіданні Краєзнавчої студії  можна буде дізнатись про активність виборців у 1894-1914 роках, релігійної складової Єлисаветградської міської думи й управління  1871-1917 років,  роботу канцелярії в роки Першої світової війни та навіть про розвиток місцевої журнальної та газетної періодики за 1874-1917 роки.

Вхід – вільний!
Адреса: обласна бібліотека імені Чижевського,
вул. Велика Перспективна, 24.



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!