Презентація Кіровоградського Диво-Птаха

06.08.2013
06.08.2013

Кіровоградські художники Андрій Кадигроб, Ігор Вишніченко, Тетяна Стороженко, Олександр Демиденко та Євген Івасюта завершили роботу над триметровим Кіровоградським Диво-птахом. 


Таким чином цього року Кіровоград, як і інші українські міста, вдруге готував сувенір для фестивалю «Парад вишиванок», який проходитиме у День незалежності України в Києві. Якщо торік митці розмальовували гігантські писанки, то цього року – велетенських диво-птахів, які стануть символами фестивалю.


У 2012 році Кіровоград став переможцем у номінації «Краща диво-писанка», то ж цього року команда наших майстрів сповнена натхнення, творчої наснаги та охоплена бажанням створити щось надзвичайно особливе. «Без зайвого лукавства можемо сказати, що Кіровоградський птах буде просто унікальним - взагалі не схожим на усі представлені на рівні  країни», - пише Тетяна у себе в профілі у соціальній мережі Facebook.

У Кіровограді презентація Диво-птаха відбудеться у вівторок 6 серпня і почнеться о 10.00 - біля Кіровоградського міськвиконкому.


Диво-птах буде представляти Кіровоградську область на Всеукраїнському фестивалі "Парад вишиванок - 2013", який відбудеться 24 серпня у м. Киеві. «Парад вишиванок» проходитиме уже вп’яте. Це неймовірна акція, яка має унікальне значення для України, адже спрямована на відродження та підтримку українських народних традицій. Лише за останні два роки понад 5 мільйонів людей з різних регіонів України та закордону стали учасниками та гостями фестивалю. Щирість, з якою вони беруть участь у «Параді Вишиванок», створює прекрасну атмосферу натхнення. Цього року місто-переможець отримає винагороду в 75 тисяч грн. та забере всю колекцію «диво-птахів» до свого міста для експозиції протягом одного року. Потім колекцію розмістять у Національному природному парку «Гуцульщина» на Івано-Франківщині.


За посиланням - в якості затравки, - дивіться кілька фрагментів інсталяції.



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!