У Кіровограді відбудеться виставка екологічно чистих декоративних свічок

24.12.2013–20.01.2014
24.12.2013–20.01.2014

24 грудня о 14.00 у відділі краєзнавства ОУНБ ім. Д.І. Чижевського відбудеться презентація виставки декоративних свічок Миколи Розсолова “Магічне полум’я свічки“.


Микола Михайлович Розсолов родом з Бобринця. Сьогодні він очолює Бобринецьку дирекцію фонду соціального страхування. За фахом інженер-сталеплавильник. Отримав освіту в Маріуполі (металургійний інститут), після чого працював на заводі. З часом повернувся на батьківщину. Працював на маслозаводі в Бобринці, в податковій інспекції, в банку. Загалом, завжди був і залишається при справі, причому при серйозній. Близько року тому по телевізору побачив сюжет про хлопця із Західної України, який виготовляє неймовірної краси свічки. Здивувався, що таку витончену роботу виконує не жінка, а саме чоловік. «Щось всередині здригнулося, зародилася ідея, яку я став виношувати. Шукав інформацію про технології виготовлення різьблених свічок, але ні з ким своїми планами не ділився», - розповідає майстер. Спочатку робив тільки маленькі свічки, боявся взятися за великі. Але спробував, вийшло, відчув задоволення від процесу виготовлення і навіть азарт, і - закрутилося. Порахувати сьогодні кількість зроблених майстром свічок неможливо. Велика колекція вдома, чимало свічок Микола Розсолов передав Бобринецькому музею, багато виробів дарує друзям і колегам.

 Свічки екологічно чисті. Парафін спеціальний, який використовують в харчовій промисловості та косметології, всі інші матеріали також не містять шкідливих речовин. Микола Розсолов говорить, що велика свічка може безперервно горіти протягом тридцяти годин.  В Україні такі свічки в стилі «бароко» роблять одиниці, на Кіровоградщині - тільки Микола Розсолов. Виставка працює протягом місяця, запрошуємо до перегляду. 




Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!