​„Єлисаветградські ювілеї”

08.04.2015–27.04.2015
08.04.2015–27.04.2015

8 квітня 2015 року о 13:30 у відділі рідкісних та цінних видань обласної бібліотеки ім. Д.Чижевського відбудеться презентація спільної виставки „Єлисаветградські ювілеї”, організованої обласною універсальною науковою бібліотекою ім. Д.Чижевського та Державним архівом Кіровоградської області.

Місто Єлисаветград подарувало світу чимало видатних особистостей. Далеко за межами України відомі імена філософа Дмитра Чижевського та Африкана Шпіра, письменника Євгена Маланюка, вченого Георгія Лангемака, музиканта Генріха Нейгауза, художника Феодосія Козачинського та багатьох інших.

Рік 2015 багатий на ювілеї славетних земляків. В цьому році ми святкуємо 200-річний ювілей від дня народження славіста, громадського діяча Віктора Григоровича, 175-річчя Марка Кропивницького, 170-річчя Івана Карпенка-Карого - корифеїв українського театру, 160-річчя Володимира Ястребова – археолога та етнографа.

На виставці, присвяченій ювілеям наших славних земляків, представлені документи Державного архіву Кіровоградської області: актовий запис про народження В.Винниченка у метричній книзі, виступ В.Ястребова під час відкриття пам’ятника В.Григоровичу, фотографія І.Тамма з батьками 1907 року тощо. Відділ рідкісних видань продемонструє раритетні видання, що стосуються життя та діяльності видатних єлисаветградців, прижиттєві видання творів М.Кропивницького, В. Винниченка, С.Тобілевич, Д. Горшкова та ін. Виставка працює до 27 квітня. Запрошуємо всіх бажаючих до перегляду.

Вхід – вільний! Адреса: м. Кіровоград, вул. Велика Перспективна, 24.



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!