Київстар запрошує школярів до консурсу скрайбінг-роликів

20.09.2015
20.09.2015

Національний мобільний оператор «Київстар» разом із освітянами та порталом www.mmr.ua запрошує учнів 5-11 класів взяти участь у відкритому фестивалі скрайбінг-роликів під назвою «Покоління мобільного інтернету». Автори найкращих робіт отримають цінні призи для себе та своїх навчальних закладів від компанії «Київстар».

Якщо ви активні та креативні школярі, добре знаєтеся на новітніх технологіях та швидше за батьків розбираєтеся у гаджетах і додатках, ви маєте шанс вразити старших і виграти сучасний смартфон. Для цього потрібно лише визначитися, про що ви хотіли б розповісти менш просунутим дорослим, та створити для них цікаву і яскраву презентацію у форматі скрайбінг-ролика.

Що таке «скрайбінг»? Це новітня техніка презентації (від англ. «scribe» – накидати ескізи або малюнки). Скрайбынг допомагає тому, хто виступає на публіку, ілюструвати слова «на льоту» малюнками - фломастером на білій дошці (або аркуші паперу). У результаті виходить ніби «ефект паралельного проходження», коли ми чуємо та бачимо приблизно одне й те ж, але при цьому графічний ряд фіксується на ключових моментах аудіо ряду. «Ручний скрайбінг» – ролик, у якому голос за кадром розповідає про що-небудь, а рука в кадрі малює зображення, яке ілюструє усну розповідь. У такому скрайбінгу використовуються, як правило, аркуші паперу або презентаційна дошка, кольорові олівці, маркери, фломастери, пензлі та фарби, або ж елементи аплікації. «Онлайн-скрайбінг» – презентація створюється за допомогою онлайн-сервісів мережі Інтернет (PowToon, VideoScribe та інші).

Тож, за результатами конкурсу 10 школярів та 10 керівників проектів зі всієї України, чиї роботи потраплять до фіналу фестивалю, отримають сучасні смартфони із підключенням до мережі «Київстар». Також цінними подарунками від компанії «Київстар» будуть нагороджені 2 школи, які представлятимуть учні-переможці, визначені за результатами голосування в кожній з номінацій.

Пам'ятайте, що ваш ролик має допомогти представникам старшого покоління якнайшвидше та легше збагнути і оцінити переваги мобільних технологій. Також роботи учасників фестивалю мають зацікавити людей різних професій використовувати можливості швидкісного мобільного інтернету, аби професійно зростати, безмежно спілкуватися, пізнавати світ, отримувати міжнародну онлайн-освіту та створювати нові розробки для успіху своєї справи тощо.

«Діти ХХІ століття – це перше покоління українців, яке від народження має доступ до швидкісних мобільних технологій. Тому ми переконані, що саме ці молоді люди, представники покоління мобільних інновацій, мають започаткувати нові цінності та розуміння, що корисного з’являється у нашому житті і якими повинні бути користувачі, щоб встигати за динамічним технологічним прогресом. Ми щиро бажаємо школярам натхнення та з нетерпінням чекаємо на цікаві скрайбінг-ролики», - говорить менеджер зі зв’язків із громадськістю «Київстар» Алла Лаврентьєва.

У фестивалі можуть взяти участь учні 5-11 класів будь-якого навчального закладу України. Це чудова можливість освоїти новітню презентаційну техніку та навчитися візуалізувати свої думки.

«Наша мета – сприяти підвищенню рівня кваліфікації вчителів у галузі інноваційних педагогічних та інформаційних технологій, – зазначає заступник начальника управління Департаменту освіти і науки Запорізької облдержадміністрації Валентина Хіврич. – Ми намагаємося використовувати в навчально-виховному процесі новинки, які допомагають зробити навчання цікавішим, а значить – ефективнішим. Впевнена, що діти отримають задоволення і від самого творчого захопливого процесу скрайбінгу, і від того, що їм довірено створити позитивний інтернет-контент на важливу сучасну тематику, який стане в нагоді й одноліткам, й дорослим».

Роботи на фестиваль приймаються до 20 вересня 2015 року. Детальні умови заходу викладені на освітньому порталі www.mmr.ua, в розділі Всеукраїнський фестиваль скрайбінгу «Покоління мобільного інтернету». Ілюстрація до прес-релізу – робота учениці 6 класу Астраханської школи Запорізької області Анастасії Мамонтової www.mmr.ua,

Організатори фестивалю «Покоління мобільного інтернету» – компанія «Київстар», Департамент освіти і науки Запорізької ОДА та Запорізький інститут післядипломної педагогічної освіти – оберуть по 5 найкращих робіт в номінаціях «Ручний скрайбінг» та «Онлайн-скрайбінг». До визначення абсолютних переможців зможуть долучитися всі охочі, адже 10 роликів-фіналістів будуть опубліковані для відкритого голосування на порталі www.mmr.ua, який виступає медіа-партнером фестивалю. Також ті ролики, які сподобаються вам найбільше, можна буде запостити на сторінках соціальних мереж.

Довідка про «Київстар» «Київстар» – український оператор телекомунікацій, надає послуги зв’язку та передачі даних на основі широкого спектру мобільних і фіксованих технологій. Послугами оператора користується понад 26 млн клієнтів мобільного зв’язку і близько 800 тис. – широкосмугового інтернету. Акціонери «Київстар» – міжнародна група VimpelCom Ltd. (Нідерланди), володіє телекомунікаційними активами у країнах СНД, Європи, Азії та Африки. Акції VimpelCom Ltd. знаходяться у вільному обігу на фондовій біржі (NASDAQ), Нью-Йорк. Мобільна мережа «Київстар» охоплює всі великі та малі міста України, а також понад 28 тис. сільських населених пунктів, усі основні національні й регіональні траси, більшість морських та річкових узбереж. Волоконно-оптична мережа «Київстар» для швидкісної передачі даних має загальну довжину понад 47 тисяч кілометрів, і ємність зовнішніх каналів понад 600 Гбіт/с. Оператор надає послуги міжнародного роумінгу в 195 країнах на 5 континентах. «Київстар» понад 17 років працює в Україні, і є найбільшим платником податків, а також одним з найкращих роботодавців і соціально відповідальною компанією. За додатковою інформацією звертайтеся: pr@kyivstar.net www.kyivstar.ua



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!