Ланцюг Єднання

22.01.2016

У п'ятницю 22 січня 2016 року о 12:00 сокільці проведуть у Кіровограді всеукраїнську акцію "Ланцюг Єднання", під час якої українці з усієї держави візьмуться за руки у своїх населених пунктах, утворивши символічний живий ланцюг. Організовують захід активісти ВГО "Сокіл" та "Студентська Свобода", спільно з осередками ВО "Свобода".

22 січня 2016 року ми відзначаємо 97-ту річницю Дня Соборності України – свято возз’єднання земель Великої та Західної України, що було проголошено Актом Злуки Української Народної та Західноукраїнської Народної республіки 22 січня 1919 року у Києві на Софійському майдані. Відтоді і назавжди українці об’єднані в одній національній державі, і прагнення до єдності наш народ продемонстрував під час Революції гідності та нині – у російсько-українській війні. День Соборності – день нагадування про головну складову нашої незнищенності – нашу єдність. Єдність українців, незалежно від регіону їх проживання – на Заході чи на Сході, на Півдні чи на Півночі або у Центрі України – є силою українців. Лише коли ми об’єднані – ми можемо протистояти будь-якому ворогові: внутрішньому чи зовнішньому. І нині, в період великих випробувань нашого народу - 22 січня 2016 року, українці з різних регіонів нашої країни – Львівщини, Запоріжжя, Черкащини, Київщини, Підкарпаття, Херсонщини, Житомирщини, Вінниччини, Харківщини та інших, - створюють живі ланцюги, щоб символічно знову продемонструвати єдність українського народу, який згуртовано подолає усі перешкоди до світлого та здорового майбутнього.

Побратими-українці з понад 100 міст, селищ та сіл візьмуться за руки та синхронно о 12:00 утворять Ланцюги Єднання, організовані нашими осередками по всій країні, що має символізувати собою згуртування українців, готовність наших людей мобілізуватися разом для спільного подолання труднощів, спільного захисту своїх прав і свобод, спільної боротьби проти антинародного тиску та проти кремлівського окупанта, для спільної перемоги над зовнішніми і внутрішніми ворогами України, українців та українства загалом.

Традиційний захід цьогоріч матиме додаткове гуманітарне завдання – збір коштів для допомоги на передову зведеній штурмовій роті «Карпатська Січ», яка нині під Донецьком захищає спокій українців. На зібрані кошти буде придбано засоби захисту, зв’язку, зимовий одяг, військове спорядження та інші необхідні на Східному фронті речі. Всеукраїнські громадські організації «Сокіл» та «Студентська Свобода» закликають усіх українців долучатися до спільного опору кремлівським окупантам та їхнім посіпакам всередині країни. Долучатися до спільного захисту, оборони нашої землі, наших прав, свобод та інтересів. Долучатися словом, чином, справою, меценатською й волонтерською допомогою. Єдині, на кого можуть розраховувати українці перед зазіханням на свій життєвий, економічний, культурний, духовний простір – лише на українців.



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!