Архітектура як застигла музика: Яків Панченко та Дмитро Ревуцький

01.04.2016
01.04.2016
Бібліотека ім. Є. Маланюка
Кировоград, ул. Декабристов, 6\15

Кіровоградська обласна бібліотека для юнацтва запрошує у п’ятницю 1-го квітня о 13.40 у Відділ мистецтв - на вечір-вшанування «Творець архітекури Єлисаветграда: Яків Паученко». Пропонуємо познайомитись із митцем, який створив неповторний модерновий архітектурний ансамбль історичного центру Єлисаветграда. Саме його стараннями, а ще стараннями його колеги Олександра Лишневського наше місто стали називати Маленьким Парижем.

Також 1-го квітня відділ мистецтв запрошує на книжкову виставку «Дмитро Ревуцький - композитор і педагог» (до 135-ї річниці від д.н.). Довгі десятиліття (до кінця 80-х) це прізвище намагалися вилучити з національної пам’яті. А цьому вченому належать видання вокальних творів М. Лисенка з фундаментальними мистецтвознавчими розвідками й коментарями, праці «Українські народні думи та пісні історичні», «Живе слово», «Т.Г.Шевченко і народна пісня», прекрасно укладені збірки народних пісень «Золоті ключі», переклади близько 15 оперних лібрето, які співали в наших оперних театрах, чудові переклади шедеврів світової вокальної лірики (він чудово знав іноземні мови, особливо німецьку), численні статті у наукових збірниках і журналах.

До речі, у бібліотеці тривають курси комп’ютерної грамотності. Заняття проходять у понеділок, середу та неділю з 10.00 до 12.00. Також триває всеукраїнська акція «Бібліотека українського воїна». Запрошуємо усіх кіровоградців долучатися до благодійності та передавати книги для військовослужбовців, що знаходяться в зоні АТО.

За докладною інформацією звертайтеся до обласної бібліотеки для юнацтва: тел. 0954712767 Букач Тетяна Станіславівна – завідувач сектору соціокультурної діяльності; тел. 0669 475 475 Зайцева Наталя – головний бібліотекар сектору соціокультурної діяльності. Адреса: вул. Декабристів 6\15. Сайт: http://www.lib.kr.ua. Працюємо з 9.00 до 18.00 щоденно, вихідний - субота.



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!