Круглий стіл «Авторська Концепція військово-патріотичного виховання: підсумки проектного етапу»

06.04.2016
06.04.2016

Круглий стіл «Авторська Концепція військово-патріотичного виховання: підсумки проектного етапу» відбудеться у середу, 6 квітня в приміщенні редакції «Народне слово» (вул. Чорновола, 46). Початок об 11-й годині.

Майдан, анексія Криму та проведення АТО настільки актуалізували значення військово-патріотичного виховання, що воно, без перебільшення, стало справою національної безпеки та оборони України. За умов Революції, євроінтеграції та війни військово-патріотичне виховання громадян України є вузловим пунктом, в якому зосередилися усі проблеми та виклики сьогодення. Його належна якість – це відсутність людських жертв, зламаних доль і територіальних втрат. Тільки спільними зусиллями розвинутого громадянського суспільства і його правової держави можливо створити таку освітню систему, яка виховає справжніх патріотів, що захистять Вітчизну та розбудують дійсно вільну, суверенну та успішну країну.


На тлі історичних викликів МОН України почало реформування вітчизняної освіти, початковим кроком якого стало оновлення її нормативно-правової та методичної бази. Проект Концепції військово-патріотичного виховання підготовлений колективом кіровоградських авторів і є альтернативним. Отже, настав час її завершального обговорення в форматі «круглого столу», до участі в якому окрім ініціаторів залучені авторитетні громадські діячі, педагогічні працівники, науковці, менеджери освіти, юристи, учасники бойових дій, представники мас-медіа тощо, що дасть можливість дотриматися усіх демократичних процедур.



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!