«Книгоманія»

21.04.2016
21.04.2016
Бібліотека імені Тараса Шевченка
Кировоград, ул. Шевченка, 5\22

21 квітня 2016 року в Кіровоградській обласній бібліотеці для дітей ім.Т.Г.Шевченка відбудеться обласний етап щорічного Всеукраїнського конкурсу дитячого читання «Книгоманія», головною метою якого є залучення максимальної кількості дітей до читання, вироблення у школярів навичок самостійної роботи з книгою, критичного аналізу та переосмислення прочитаного.

Саме обласна бібліотека для дітей за підтримки Департаменту культури, туризму та культурної спадщини обласної державної адміністрації є головним організатором та координатором проведення Конкурсу в області.

Традиційно Конкурс проходить у три етапи: перший - відбірковий (безпосередньо на місцях), другий - районний або міський і третій - обласний. Під час проведення усіх етапів учні 6 та 7 класів змагалися за звання найкращих читачів своєї бібліотеки, району чи міста. Не дивлячись на проблеми соціально-економічного характеру, на перших етапах конкурсу в бібліотеках Кіровоградщини взяло участь понад 3,5 тисячі школярів відповідного віку. Ці дані ще раз підтверджують, що інтерес до книги та читання, особливо сучасної української літератури, у дітей не згасає. Адже головною умовою конкурсу було прочитати якомога найбільше книг з позашкільної програми та обрати ту улюблену книжку, яку можна представити та порекомендувати своїм ровесникам на обласному етапі конкурсу. Крім представлення своєї улюбленої книжки, юні учасники конкурсу продемонструють ерудицію та знання літератури у різних конкурсних змаганнях: «Кращий знавець літератури», «Гонка за лідером»тощо.

Обласне журі, яке очолить член обласної організації Національної спілки письменників України Василь Бондар, визначить серед усіх конкурсантів переможців, які отримають звання «Найкращих читачів Кіровоградської області» та зможуть взяти участь у Фестивалі дитячого читання «Книгоманія», що проходитиме у м. Львові 12-15 травня цього року. На усіх учасників обласного етапу конкурсу також чекають нагороди та приємні сюрпризи.



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!