Наказание – не работает! Punishment doesn`t work

26.06.2016
26.06.2016
Ковалевский парк
Кировоград

Шановні пані та панове,

З радістю повідомляємо про те, що Кіровоград, вже традиційно - приєднується до Глобальної кампанії Support don`t punish-2016, та поінформуємо про події в межах кампанії в Кіровограді, організаторів та концепцію акції.

Головним заходом акції стане вулична акція Наказание – не работает! Punishment doesn`t work!, яку ,буде проведено 26 червня о 17:00, в Ковалівському парку (майданчик до якого веде алея, де був раніше пам`ятник вождю революції). Концепція акції цього року розроблялася для нашого регіону разом з Євразійською мережею людей що вживають наркотики, щоб відобразити стан наркополітики та підходів протидії поширенню наркоспоживання у регіоні Східна Європа та Центральна Азія (СЕЦА), та звернути увагу держав СЕЦА до необхідності впровадження змін:

Визнавши програш Війни з наркотиками (War on Drugs) - міжнародне співтовариство поступово приходить до розуміння, що покарання за вживання наркотиків не приносить ніяких позитивних результатів. Криміналізація вживання наркотиків лише тягне за собою економічний і соціальний збиток - адже зміст каральної системи обходиться в мільйони, все одно в якій валюті, але самий непоправної шкоди від криміналізації - зруйновані долі і життя людей, які відбувають покарання через проблеми, які мають вирішуватися іншими методами.

Альтернативою затримання і тюремного ув'язнення - може і повинна бути узгоджена робота систем охорони здоров'я та соціальних служб, здатна забезпечити можливості для зміни поведінки людей, що вживають наркотики (ЛУН). Така система обов'язково повинна включати:

- Доступ до програм зменшення шкоди
- Доступ до різних форм реабілітації від наркозалежності
- Можливість участі ЛУН в соціально-корисних благодійних програмах
- Соціальний та психологічний супровід і поддержкy з метою соціалізації

Саме ці методи допомоги і підтримки є гуманною і науково-обґрунтованої альтернативою покаранню ЛУН за злочини, пов'язані з наркотиками.

Ми вибрали Всесвітній день дій за гуманізацію наркополітики та на підтримку жертв тортур, щоб заявити - Покарання не працює!

У країнах регіону Східної Європи та Центральної Азії покарання за вживання і зберігання наркотиків для особистого застосування поширені дуже широко: від затримань і тюремних ув'язнень до примусової реабілітації, з порушенням всіх норм права і етики надання медичної допомоги і непомірних грошових штрафів. Як люди, на собі випробували багато з цих покарань, ми заявляємо - ЦЕ НЕ ПРАЦЮЄ!
Після тюремного ув'язнення ще важче відновити соціальні зв'язки і повернутися до нормального життя - але головне, це ніяк не сприяє припиненню вживання наркотиків. Грошові штрафи, як вид адміністративного покарання, що діє у багатьох країнах, лише ставлять наших родичів перед дилемою - заплатити штраф, або погодитися з тюремним ув'язненням близької людини. Це жорстокий вибір, але він ніяк не сприяє зміні поведінки вживає людини.

ТІЛЬКИ вільний доступ до різноманітних програм лікування, реабілітації та зменшення шкоди дійсно допомагає нам повернутися до нормального життя, попереджає маргіналізацію і стигматизацію, сприяє вчасному звертанню за медичною допомогою, тим самим рятуючи мільйони життів і, знижуючи рівень поширення небезпечних інфекцій в суспільстві.

Грунтуючись на Політичної резолюції держав-членів ООН, виробленої в квітні поточного року на Спеціальної сесії Генеральної Асамблеї ООН з наркополітики (ССГАООН / UNGASS) і з урахуванням позитивного досвіду держав, які змінили своє ставлення до наркотиків і наркоспоживання на більш ліберальне, ми закликаємо держави регіону ВЕЦА також переглянути свої підходи до проблеми наркоспоживання, і зробити їх більш гуманними!

Приєднуйтесь до нас, щоб стати частиною процесу гуманізації наркополітики!

Додатково:

Акція проводиться в рамках Глобальної кампанії «Support. Don’t punish» (Підтримати. Не карати), в Міжнародний день проти зловживання наркотичними засобами та їх незаконного обігу а також Міжнародного дня захисту жертв катувань.
26 червня 2016 року публічні акції в рамках глобального кампанії, присвячені необхідності перегляду репресивних підходів у наркополітиці, відбудуться у 75 великих містах світу, у т.ч. у Бангкоку, Бейруті, Будапешті, Ванкувері, Делі, Джакарті, Катманду, Куала Лумпурі, Лондоні, Мехіко, Осло, Парижі, Москві, Тбілісі та в Києві. Офіційний сайт глобальної кампанії http://supportdontpunish.org
Офіційна сторінка Глобальної кампанії у Facebook: https://www.facebook.com/supportdontpunish?fref=ts Контактні особи: Бубир Олександр
+38 095 386 98 63
та Вікторія Лінцова
Тел. моб. +38 067 633 36 88
mouse823@rambler.ru



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!