Засідання Громадської пацієнтсько-лікарської ради

26.07.2016
26.07.2016

Чергове засідання Громадської пацієнтсько-лікарської ради відбудеться 26 липня о 10:00 у департаменті охорони здоров’я обласної державної адміністрації.

Яке майбутнє чекає медичні заклади регіону та чим завершиться цьогорічна оптимізація ліжкового фонду - це питання розкриють посадовці департаменту охорони здоров’я. У свою чергу, громадські активісти Кіровоградського обласного відділення Всеукраїнської благодійної організації «Всеукраїнська мережа людей, які живуть з ВІЛ/СНІД» нададуть свої висновки відповідно до проведеного дослідження щодо реорганізації пологового будинку №2 ім. Святої Анни. Вони проаналізували, де в місті народжують жінки з гепатитом, туберкульозом, ВІЛ, скільки коштів виділяється з місцевого бюджету на пологові будинки.

Громадські активісти також акцентуватимуть увагу на тому, чому наразі неможливо отримати інформацію щодо потреби, стану забезпечення, наявних залишків лікарських засобів та медичних виробів, що закуповуються за бюджетні кошти згідно з наказом Міністерства охорони здоров’я №509 (від 02.06.2016 р.). Як результат – запропонують дієві кроки для оприлюднення цієї інформації.

Чи зможе Кіровоградщина ефективно протидіяти ВІЛ/СНІДу у 2017 році? Це питання зараз відкрите. Адже реалізація обласної цільової соціальної програми протидії ВІЛ-інфекції/СНІДу поки залишає більше питань, ніж відповідей, які, власне, завтра під час засідання озвучать представники Кіровоградського відділення «Всеукраїнська мережа ЛЖВ».

До участі в обговоренні винесених питань запрошено заступника директора департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Олександра Скрипника, членів громадських та благодійних організацій, головних лікарів медичних закладів, ЗМІ.

Хто бажає взяти участь в обговоренні вищенаведених питань, може також долучитися.

Прес-служба КОВ ВБО «Всеукраїнська мережа людей, які живуть з ВІЛ/СНІД»

Керівник прес-служби:

Вікторія Семененко,

099 65 73 923

Semenenko_vik@ukr.net



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!