Графічні метаморфози Володимира Кир’янова

12.08.2016

Завітайте 12-го серпня у художньо-меморіальний музей О.О.Осмьоркіна - на відкриття персональної виставки творів відомого кіровоградського митця члена Національної Спілки художників України В.В.Кир’янова в рамках започаткованого музеєм мистецького проекту серії художніх виставок «Лауреати обласної премії у сфері образотворчого мистецтва та мистецтвознавства імені Олександра Осмьоркіна» та презентація каталогу «Графічні метаморфози Володимира Кир’янова».

Музейний проект має на меті популяризацію творчості кіровоградських художників – лауреатів премії у номінаціях «національна традиція» та «новітні спрямування» і передбачає влаштування персональних виставок та видання каталогів з мистецтвознавчими статтями про митців та репродукціями їх кращих доробків. Кир’янов Володимир Васильович народився 15 березня 1951 року в м. Кіровограді (Кропивницькому) Член Національної Спілки художників України (1993).

Лауреат обласної премії в сфері образотворчого мистецтва та мистецтвознавства імені Олександра Осмьоркіна в номінації «новітні спрямування» (2010). Навчався в Ленінградському інституті театру, музики і кінематографії на художньо-кінематографічному факультеті (1973-1976). Учасник всесоюзних, всеукраїнських, регіональних, міжнародних художніх виставок - «Художник і книга» (Київ, 1983), міжнародні бієнале «Імпреза – 89» та «Імпреза – 91» (Івано-Франківськ, 1989, 1991), триєнале графіки Балтійських держав (Калінінград, 1995), Виставка українських митців в Російській Федерації до 10-ї річниці Незалежності України (Москва, 2002).

Має чимало персональних виставок: в Кіровоградській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. Д.І.Чижевського (1996, 2001), Художньому салоні Кіровоградської обласної організації НСХУ (2006), Кіровоградському обласному художньому музеї (2011). Протягом багатьох років співпрацював з видавництвами України, Росії та Молдови, є автором ілюстрацій до книг: В.Жилінскайте «Парадокси» (Кишинів, 1983), «Згадки з бабусиної грядки» (Київ: Веселка, 1985), «Оранжеве сонце» (Київ: Веселка, 1989), В.Сомова «По латыни между прочим» (Москва, 1992), поетичної збірки О.Мандельштама «Избранное» (Дніпропетровськ, 1990); творів письменників Кіровоградщини – О.Жовни «Вдовушка» (1996), Г.Гусейнова «Станційні пасторалі. Сповідь дитинства» (1997), В.Гончаренка «Парад химер», (1999), В.Шила «Практика: 1962-1991» (1991) та «Лезо голки» (1999), інших.

Твори зберігаються в фондах Кіровоградського обласного художнього музею, Івано-Франківського обласного художнього музею, Дирекції виставок Міністерства культури України, Дирекції виставок Національної Спілки художників України, художньо-меморіального музею О.О.Осмьоркіна, приватних коллекціях в Україні та за кордоном. Художник-графік послідовно розвиває авторську творчу лінію в сучасному українському образотворчому мистецтві, в основі якої є переосмислення сучасності через символіку сюрреалізму і романтизму, образи його графічних композицій вирізняються гротеском та іронією. На нинішній виставці представлено понад 50 графічних творів в техніці – туш і перо, виконаних митцем в різні роки.



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!