Книжкові виставки у бібліотеці для юнацтва

22.08.2016
22.08.2016
Бібліотека ім. Є. Маланюка
Кировоград, ул. Декабристов, 6\15

З 22 серпня у відділі мистецтв відкриються книжкові виставки до Дня Незалежності України - «З Україною в серці» та «Традиції та свята українського народу». Виставка розповідають про архітектурні надбання України та народні свята та звичаї традиційної української культури.

Вивчення, збереження та поширення традиційної народної культури є нині одним із першочергових завдань більшості країн європейської культурної традиції. Особливо ж актуальним воно є у країнах, де на межі третього тисячоліття традиційна культура не просто історичний факт, але й жива реальність. Однією з таких країн і є Україна, чия архітектура та культура вважаються одними з найбагатших надбань культурної скарбниці європейських націй.

Показати багатства архітектури та культура нас - українців і стало основною метою представлення даних виставок. Запрошуємо до перегляду усіх бажаючих.

З 22 серпня відділ абонементу презентує книжкову виставку «Іван Франко – поет болю і спротиву». Виставка присвячена 160-річчю від дня народження видатного українського письменника.

Іван Франко увійшов в історію світової літератури не тільки як видатний письменник, поет, прозаїк і драматург, а й як учений – публіцист, літературний критик, перекладач і видавець.В усій своїй літературній діяльності Франко керувався принципом, який він так поетично і стисло виклав у своєму «De Profundic»: «Правді служити, неправду палити вічну дай страсть».



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!