Читання в новій бібліотеці "Stillfried-Bibliothek"

12.09.2016
12.09.2016

До Кропивницького, на відкриття нової бібліотеки «Bernhard Stillfried» 12-го вересня приїздить австрійський журналіст Йоханнес Штайнбах, який представить цікаву добірку робіт німецькою мовою ( в перекладі на українську).

Йоханнес Штайнбах підготував значимі та розважальні уривки з обраних 2677 творів, з якими в нього особистий зв’язок, а саме: Гьоте «Фауст», дотепні твори Вільгельма Буша, Крістіан Моргенштайн та Еріх Кестнер, а також високо-емоційні тексти Артура Шніцлера та Леопольда Захер-Мазоха.

-
З Кіровоградщиною я познайомився завдяки партнерству австрійської провінції Штирія , а потім продовжив свої відкриття та знайомства з віданнями своїй справі людьми, яким я зараз хотів би подякувати за теплий прийом та щедру гостинність, показавши зараз частинку австрійської літератури, розширюючи таким чином культурні мости між Україною та Австрією, - розповідає пан Штайнбах..

Це читання відкрите для публіки. Організатори сподіваються на великий інтерес не тільки для студентів та викладачів, а й для всіх друзів німецької літератури. Попередня реєстрація необхідна - на сторінці facebook www.facebook.com/events/174739226285921

Читання відбудуться після офіційної частини відкриття бібліотеки в Державному педагогічному університеті ім. Володимира Венниченка, де будуть присутні представники Австрійської Республіки, керівництво обласної державної адміністрації та міської ради. Після читання, всі охочі можуть продовжити цікаве спілкування з Йоханнесом Штайнбахом в прилеглому кафе за чашечкою кави!



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!