Пряникова пошта - до Дня Святого Миколая

19.12.2016
19.12.2016

«Пряникова пошта-2016» - це вже третя щорічна акція, яку організує громадська організація «Країна мрії». Зміст акції полягає у тому, що школярі пишуть листи незнайомому другу, у яких розповідають про себе, свою родину, інтереси та традиції відзначання різдвяних та новорічних свят у своєму регіоні.

Діти вітають одне одного зі святами, пишуть побажання та залишають зворотні контакти (адресу сторінки у соцмережах, телефон). До листа діти можуть додавати маленькі подаруночки, зроблені своїми руками. Волонтери та координатори акції збирають по школах та гуртках листи і забезпечують обмін цими листами між учасниками із різних регіонів. Керівництво шкіл та класні керівники організовують напередодні новорічних канікул урочисте вручення зворотніх листів, до кожного з яких організатори акції додадуть запашні розписні медові пряника, які випікає централізовано Львівська пряникова майстерня «Юрашки».

- Цим проектом ми хочемо показати як дітям, так і їх батькам, що, не дивлячись на певні культурні розбіжності, українці мають багато спільних цінностей і проблем, незалежно від місця проживання, - розповідає один з ініціаторів акції на всеукраїнському рівні Анна Самойленко.

За її словами, важлива мета акції – це підвищення рівня комунікації і толерантності українців, зниження конфліктності у суспільстві, ознайомлення людей з традиціями та культурною спадщиною різних регіонів України шляхом обміну листами, подарунками та солодощами між дітьми Сходу і Заходу країни напередодні новорічних свят.

- Запрошуємо всіх бажаючих приєднатися до організації цієї світлої та доброї передноворічної акції! – запрошує координатор акції на Кіровоградщині Вікторія Талашкевич Вона розповідає, що на рівні Кіровоградської області бажаючі школи та інтернати можуть легко долучитися до акції - для цього школярі пишуть листи незнайомому другу, у яких розповідають про себе, свою родину, інтереси та традиції відзначання різдвяних та новорічних свят у своєму регіоні.

Діти вітають одне одного зі святами, пишуть побажання, можуть додати до листа маленькі подаруночки, зроблені своїми руками. Лист вкаладається у прозорий файлик (не треба у конверт, не потрібна марка), і передається координатору акції у регіоні (на Кіровоградщині це Прес-клуб реформ)


Координатор акції забезпечує обмін листами між учасниками із різних регіонів, і передає їх керівництву шкіл та класним керівникам, які організовують напередодні новорічних канікул урочисте вручення зворотніх листів. До кожного листа організатори акції додадуть запашні розписні медові пряника, які випікає централізовано Львівська пряникова майстерня «Юрашки»!.

Хочете долучитися до проекту?! Пишіть Вікторії Талашкевич на Facebook, або зголошуйтесь тут, у коментарях!



Комментарии

Julika Mak20 сентября 2016 22:35
1
Ой яка класна ідея)))) Вже недочекаюсь, коли мій малий у школу піде і також будемо приймати участь у таких акціях)))
Ответить
Екатерина Баранова21 сентября 2016 08:10
1
И мы хотим поучаствовать !
Ответить
Вікторія Талашкевич22 сентября 2016 08:04
0
Катя, пожалуйста, добавляйтеся к меропритию в Фейсбуке - https://www.facebook.com/events/536703839851169/ - и будем участвовать!
Ответить
Василий Гурьев11 октября 2016 15:53
0
віка як можна долучитись до акції і чи можуть приймати участь дітки 6 років???
Ответить
Вікторія Талашкевич12 октября 2016 20:56
0
Ми вже в контакті з Вашою дружиною, тож процес пішов!))
Ответить
Julietta Ptichka18 октября 2016 20:52
1
Викуся, и мой юный ученичек хочет поучаствовать в проекте (особенно после посещения резиденции Св.Миколая;))
Ответить
Вікторія Талашкевич20 октября 2016 12:36
0
Да! Пусть пишет письмо - ложит в прозрачный файлик, к нему (к письму) приложит какой-то хенд-мейд сувенир, - и передашь мне письмо!
Ответить
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!