Тренінг для державних службовців

31.01.2017
31.01.2017

Український освітній центр реформ та Український центр суспільних даних, за фінансування Національного фонду на підтримку демократії (NED) та підтримки Державного агентства з питань електронного урядування України, розпочинають серію тренінгів та вебінарів з питань грамотності у роботі з даними та відкритих даних для державних службовців, які відповідають за збір даних та підготовку до їх публікації у форматі “відкритих даних”.

В Україні, як і в усьому світі, стрімко розвивається сфера відкритих даних, і підвищення кваліфікації державних службовців у цій сфері є дуже нагальним. Вміння грамотно працювати з даними, управляти даними, надзвичайно важливі для державних службовців, працівників місцевого самоврядування — адже лише на основі надійних і коректних даних можна приймати виважені і ефективні управлінські рішення. Ці тренінги орієнтовані на фахівців із сфери освіти, охорони здоров’я та поліції, але в них можуть взяти участь і представники державних структур з інших галузей.

Дводенні тренінги будуть відбуватися у 5 містах України — “кущовим” способом, таким чином, взяти участь зможуть учасники з усіх обласних центрів України. Організатори забезпечують проживання, харчування, а також відшкодовують витрати на проїзд автобусом або потягом (за винятком СВ). Тренінг для представників із Кіровоградської області відбудеться 06.07 – 07.07 у м. Дніпро (для представників із міст Дніпро, Кропивницький, Запоріжжя)

Тематика:
- Концепція відкритих даних. Яким чином відкриті дані сприяють роботі самого уряду.
- Як вміння управляти даними може допомогти держслужбовцям підвищити показники та важливість своєї роботи, приймати виважені управлінські рішення.
- Формати даних, машиночитані дані, структурування та очищення даних. * Обробка даних засобами електронних таблиць: практичні вправи.
- Основи статистики та аналізу даних.
- Підготовка даних до публікації у вигляді «відкритих даних». * Мікродані та проблеми захисту персональних даних.

Розклад вебінарів
2 березня 2017 - Концепція відкритих даних. Важливість якісного збору та публікацій даних для прийняття ефективних управлінських рішень
30 березня 2017 - Формати даних, машиночитані дані, структурування та очистка даних
20 квітня 2017 - Обробка даних засобами електронних таблиць
25 травня 2017 - Основи статистики та аналізу даних
22 червня 2017 - Мікродані та проблеми захисту особистих даних

Для реєстрації на тренінги потрібно заповнити анкету: http://tiny.cc/opendata-gov-ua



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!