Кропивницькі дитсадки стануть еко дружніми

15.02.2017
15.02.2017
Кіровоградський прес-клуб
Кіровоград, вул. Чикаленка 1-а

У середу, 15-го лютого, о 10:00 у «Прес-клубі реформ» (вул. Соборна 1-а) розпочнеться тренінг з хімічної безпеки для співробітників дитячих садків та батьків дошкільнят. Цей захід стане наслідком всеукраїнського навчального тренінгу для представників осередків громадської організаїції «МАМА-86», який пройшов у Вінниця. Там експерти із Швеції разом з українцями розробили схему реалізації пілотних проектів із хімічної безпеки у дитячих садках України.

Одним з компонентів програми є проведення навчання для співробітників та адміністрацій дитячих садків, зокрема у Кропивницькому. У ході зустрічі буде презентовано цілі проекту, його законодавчі умови реалізації в Україні з урахуванням досвіду шведських колег. вс

Доповідачі:
1. Людмила Шестакова – виконавчий директор Кіровоградського місцевого осередку ВЕГО МАМА 86;
2. Наталя Філіппова – експерт проекту;
3. Євген Гурницький – голова громадської приймальні УГСПЛ у місті Кропивницькому, юрист.

Тренінг проходить в рамках всеукраїнського проекту ВЕГО «МАМА-86» «Вільне від токсикантів довкілля для майбутніх поколінь в Україні» за підтримки Шведського товариства охорони природи (SSNC).

Нагадаємо, що у 2013 р. Шведське товариство охорони природи (SSNC) реалізувало проект «Операція «”Вільні від токсикантів дитячі садки”». Цей проект передбачав виявлення джерел шкідливих речовин, що знаходяться в дитячих садках, інформування батьків, співробітників та місцеві органи влади, а також заміну предметів (меблів, іграшок, посуди тощо), які містять шкідливі речовини. Свідомі батьки, співробітники дитячих садків, представники екологічних неурядових організацій, волонтери та активні громадяни об’єднали зусилля, щоб видалити небезпечні субстанції із житлового середовища дошкільних закладів. Після проведення інвентаризації шкідливих субстанцій у дитячих садках було розроблено відповідні рекомендації для батьків та адміністрацій дитячих закладів з метою забезпечення хімічної безпеки оточуючого дітей середовища. Цей рух є добровільним і зараз поширений по всій Швеції.

Контактна особа: Людмила Шестакова, КМО ВЕГО «МАМА-86» 050-917-72-97



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!