"Нейгаузівські музичні зустрічі"

11.04.2017–14.04.2017
11.04.2017–14.04.2017
Кіровоградське музичне училище
Кіровоград, вул. Євгена Маланюка, 4

11-14 квітня 2017 року

Організатори:

Міністерство культури України

Департамент культури, туризму та культурної спадщини

Кіровоградської обласної державної адміністрації

Кіровоградське обласне відділення Національної всеукраїнської музичної спілки

Кіровоградське музичне училище

Фестиваль-конкурс започаткований у 1988 році до столітнього ювілею великого піаніста і педагога, уродженця Єлисаветграда (нині Кропивницького) Генріха Густавовича Нейгауза. Відтоді "Нейгаузівські музичні зустрічі" проходять у Кропивницькому щорічно навесні і приурочені до дня народження Маестро.

Художня концепція фестивалю полягає у поєднанні концертної, методичної та конкурсної складової, інтеграції молодого покоління музикантів з визнаними майстрами.

11 квітня о 16.00 відбудеться концерт-відкриття фестивалю-конкурсу. У виконанні симфонічного оркестру Кіровоградського музичного училища (художній керівник і диригент заслужений діяч мистецтв України Л.Голіусова) прозвучить Рапсодія в стилі блюз Дж. Гершвіна, соліст - заслужений артист України Йосип Ермінь (м.Львів).

12 квітня о 13.00 відбудеться презентація 2-ої частини відеопроекту "Мій Нейгауз" кандидата мистецтвознавства викладача-методиста Кіровоградського музичного училища М.Долгіх "З Україною в серці: Аріадна Лисенко і Генріх Нейгауз".

12 квітня о 18.00 відбудеться концерт за участю заслуженого артиста України Юрія Кота і лауреата міжнародних конкурсів Ірини Алексійчук (м.Київ).

Невід'ємною складовою мистецького форуму є проведення конкурсу серед молодих піаністів. У ХVІІ Всеукраїнському конкурсі візьмуть участь
близько 60 піаністів із 12 областей України.

До складу журі на чолі із професором Національної музичної академії України ім. П.І.Чайковського Юрієм Котом також увійшли: Йосип Єрминь – професор Львівської національної музичної академії ім.М.В.Лисенка, Ірина Алексійчук - доцент Національної музичної академії України
ім. П.І.Чайковського та Людмила Мельникова – викладач-методист, голова циклової комісії фортепіано Кіровоградського музичного училища.

14 квітня о 14.00 відбудеться нагородження та концерт лауреатів Всеукраїнського конкурсу молодих піаністів.

"Нейгаузівські музичні зустрічі" – це не просто вшанування пам’яті про Генріха Нейгауза – це зв'язок між минулим та майбутнім, факт збереження найкращих традицій виконавської культури та педагогічного досвіду, а для талановитої молоді – важливий крок на шляху до здійснення мрій.



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!