Презентація дилогії Смоленчука "Білі бланкети" "Смутна доба"

11.05.2017
11.05.2017

Видавництво "Імекс-ЛТД" запрошує містян на презентацію дилогії відомого українського прозаїка та літературознавця Миколи Смоленчука «Білі бланкети» і «Смутна доба», що відбудеться 11 травня о 16.00 у відділі краєзнавства ОУНБ ім. Д.І. Чижевського.

Презентація відбувається за ініціативи Видавництва ТОВ «Імекс-ЛТД» в рамках Обласного плану заходів із вшанування пам’яті Миколи Смоленчука, повідомили Златополю у видавництві.

Микола Кузьмович Смоленчук посідає особливе місце в культурному просторі степового краю, а його внесок в історію літератури краю, театрознавства, краєзнавства безцінний. Його краєзнавчі розвідки і нариси, біографії, творчість М. Кропивницького, І. Тобілевича (Карпенка-Карого), В. Винниченка, А. Фета, чия доля пов’язана з нашим краєм, як і відомості про становлення нашого театру відомого як «театр корифеїв», вперше були введені до наукового обігу саме ним.

Микола Смоленчук є автором повістей «Степи полинові» (1961), де описані юнацькі роки Марка Кропивницького, «Степівчани» (1963); «Родня» (1968); нарисів «Хутір Надія», «Кіровоград» (1967); романів «Сиве покоління» (1965), «Ой, літав орел» (1969), дилогії «Білі бланкети» (1985; 2015) і «Смутна доба» (2016), видані видавництвом «Імекс-ЛТД» у 2015-2016 рр.; наукових розвідок «Марко Кропивницький і його рідний край» (1971) та майже сотні наукових, науково-популярних і методичних (про передовий досвід найкращих учителів-словесників) статей, краєзнавчих розвідок і нарисів, зокрема, присвячених театру корифеїв та його діячам.



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!