Свято хорової музики на підтримку миру «Молитва вустами дітей»

13.05.2017
13.05.2017
Памятник Ангел-хранитель
Кировоград, начало улицы Большой Перспективной

Проведення свята хорової музики відбудеться 13 травня об 11.00 на Соборній площі, у концертній залі, літньому майданчику Кіровоградського музичного училища та у храмі Благовіщення Пресвятої Богородиці. Захід відбудеться за ініціативи викладачів відділу хорового диригування Кіровоградського музичного училища, Кіровоградського відділення Національної музичної спілки при підтримці департаменту культури, туризму та культурної спадщини Кіровоградської обласної державної адміністрації та хорової асоціації міста та області. Тематикою цьогорічного свята стане «Моя Україна».

Мета свята - об’єднати дитячі хорові колективи, залучити дітей до спільної творчості та творення прекрасного у світі хорового мистецтва, виховувати підростаюче покоління в дусі патріотизму, любові до рідної мови, національних традицій, збереження природи та природних ресурсів, підтримки та розвитку хорового мистецтва на Кіровоградщині. До участі у святі долучаться 17 хорових колективів музичних шкіл області та міста, а також Кіровоградського музичного училища. До програми виступів керівники включили твори, що оспівують рідний край, Україну, дружбу, братерство та мир, природу, музику, а також українську народну пісню.

Обов’язковим для учасників стане виконання твору М.В.Лисенка «Дитячий гімн» (відомий як Молитва за Україну «Боже великий єдиний»). Особливістю цього твору є виконання оригінального рукопису партитури композитора, що надіслана Кіровоградському музичному училищу Національним музеєм ім. М.В.Лисенка (м. Київ). Цей твір прозвучить на відкритті та закритті зведеним хором учасників. Під час заходу на учасників чекають флешмоби «Моя Україна» та «Репетиція хору», під час якого учасники розучать твір Р.Роджерса «Звуки музики» (переклад українською А.Татарової). Твір І.Карабиця «Де вітер землю голубить» стане візитівкою свята.

Колективи, які мають у репертуарі цей твір, зможуть долучитися до зведеного хору музичного училища. Родзинкою цьогорічного заходу стануть акція «Екодарунок» від колективу до колективу та створення нотного буклету з творами, які виконуватимуть колективи на святі. Це дасть можливість керівникам не лише прослухати твір, але й отримати ноти, що є цінним у їх роботі. По завершенню концерту на учасників чекають творчі локації: «Містечко майстрів», де діти зможуть почути виступи творчих колективів музичного училища, «Дерево побажань», «Екомістечко «Моя Україна», «Культура артиста», «Як стати музикантом», «Селфі-містечко» та лотерея для колективів-учасників свята.



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!