Виставка Юрія Вінтенка та Галини Ярової-Вінтенко «Для тих, кого любимо…»

05.10.2017

У четвер, 5 жовтня 2017р. о 12-00 год. в художньо-меморіальному музеї О.О.Осмьоркіна відкривається виставка творів відомих кропивницьких митців члена Національної Спілки художників України Ю.Б.Вінтенка та його дружини Г.Г.Ярової-Вінтенко «Для тих, кого любимо…».

Виставка пройде в рамках започаткованого музеєм мистецького проекту серії художніх виставок «В майстерні художника», який має на меті популяризацію творчості художників-земляків і передбачає влаштування персональних виставок та видання каталогів з мистецтвознавчими статтями про митців, їх роздумами про образотворче мистецтво та власну майстерню, репродукціями творів, які яскраво відображають творчі пошуки.

Вінтенко Юрій Борисович – випускник Кримського державного художнього училища ім. М.С.Самокиша, учасник обласних та всеукраїнських художніх виставок, в творчості надає перевагу реалістичній манері живопису, мистецьким жанрам - пейзажу і натюрморту. Ярова-Вінтенко Галина Григорівна закінчила Загорський художньо-промисловий технікум, працює в галузі живопису та декоративного мистецтва, улюблений жанр – натюрморт з квітами.

Ю.Б.Вінтенко та Г.Г.Ярова-Вінтенко активно займаються викладацькою роботою, працюють в Кіровоградській дитячій школі мистецтв. На виставці представлено понад шістдесят живописних та графічних творів, написаних художниками в різні роки, починаючи від другої половини 1970-х і до сьогодення. Це – і портрет митця з дружиною-музою, і ліричні краєвиди рідного краю та мистецького Седнєва, що на Чернігівщині, і численні натюрморти з барвистими квітами та предметами творчої праці художника.



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!