​Творча зустріч із Ігорем Демчуком та Андрієм Надєждіним

11.10.2017

У середу, 11 жовтня о 15-30 у художньо-меморіальному музеї О.О.Осмьоркіна відбудеться творча зустріч з заслуженим журналістом України І.М.Демчуком та заслуженим художником України А.М.Надєждіним – авторами фотовиставки «Центральна площа міста: сторінки літопису» в рамках мистецького проекту «На перехресті вулиць Єлисаветграда - Кіровограда» та презентація слайд-шоу «Гортаючи фотоальбоми».

Музейний проект «На перехресті вулиць Єлисаветграда - Кіровограда», присвячений Дню міста, має на меті презентувати міські вулиці у фотографіях, демонструючи переємність архітектурної мови від часів заснування міста до сучасності як нерозривну історію побудови цілісного урбаністичного середовища, відтворюючи життя мешканців та гостей міста, для зацікавлення широкого загалу до вивчення свого минулого.

Історія центральної площі нашого міста, яка нині носить ім’я «Героїв майдану» не менш дивовижна, ніж історія його вулиць. Вона пам’ятає народні гуляння і народні протести, веселий зоопарк і приїзд «зоряних» естрадних виконавців, щорічну новорічну ялинку, Помаранчеву революцію 2004 року та Революцію Гідності 2013 року, в результаті якої 23 лютого 2014 року пам’ятник комуністичному діячеві Кірову було демонтовано, а постамент перетворився на імпровізований меморіал Небесній Сотні.

В авторських фотороботах відомого фотожурналіста заслуженого журналіста України Ігоря Демчука, представлених на нинішній виставці, центральна площа постає як світ, в якому містяни, зберігаючи історичне минуле та шукаючи вихід зі складних лабіринтів сучасності, творять майбутнє України. Експозицію доповнюють форматні фотоінсталяції-колажі, створені провідним науковим співробітником музею заслуженим художником України Андрієм Надєждіним, які є своєрідним літописом історії центральної площі міста.

Демчук Ігор Миколайович – заслужений журналіст України (2017), член Національної Спілки журналістів України (1993) та Національної Спілки фотохудожників України (2005), лауреат премії ім. В.К.Винниченка газети «Народне слово» (1999) та обласної журналістської премії у номінації «фотожурналістика» (2005), нагороджений Золотою медаллю української журналістики (2010). Народився 1962 року в м. Броди Львівської обл. Закінчив Львівський державний університет ім. І.Франка, факультет журналістики (1984). Працював фотокореспондентом ТАРС – РАТАУ, Укрінформу в Кіровоградській області (1984-1995), з 1995 року - фотокор, спеціальний кореспондент обласної газети «Народне слово».Учасник всеукраїнських та обласних фотовиставок. В художньо-меморіальному музеї О.О.Осмьоркіна презентував виставки авторських фото - «Зупинись і замилуйся» до 145-річчя з дня народження єлисаветградського архітектора Я.В.Паученка (2011), «Вулиця Дворцова – минуле і сучасне» та «Велика Перспективна – від фортеці Святої Єлизавети до Янгола-охоронця міста», «Від каріатиди до хай-теку. Принади фасадної пластики міста над Інгулом», присвячена 150-річчю від дня народження художника архітектури Я.В.Паученка,в рамках музейного мистецького проекту «На перехресті вулиць Єлисаветград - Кіровограда» до Дня міста (2014, 2015, 2016).



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!