Нагородження лауреатів обласної премії імені Осмьоркіна

08.12.2017

У п'ятницю, 8 грудня 2017р. в художньо-меморіальному музеї О.О.Осмьоркіна відбудуться урочистості з нагоди нагородження лауреатів обласної премії у сфері образотворчого мистецтва та мистецтвознавства імені Олександра Осмьоркіна у 2017 році, присвячені 125-річчю з дня народження видатного художника і педагога.

Обласна премія у сфері образотворчого мистецтва та мистецтвознавства імені Олександра Осмьоркіна, заснована Кіровоградською обласною радою (Рішення від 19 квітня 2005р. №409) на клопотання Кіровоградської обласної організації Національної Спілки художників України, присуджується: за досягнення визначних успіхів в образотворчому мистецтві та створення яскравих мистецьких доробків у різних видах образотворчого мистецтва (живопис, графіка, скульптура, монументальне, театрально-декораційне), які б утверджували національну традицію, зберігали основи класичного мистецтва, впроваджували новітні форми в образотворчому мистецтві, адаптовані до сучасності, були виконані на високому професійному рівні та здобули широке громадське визнання в Кіровоградській області та за її межами; за вагомі мистецтвознавчі або історичні дослідження розвитку образотворчого мистецтва Кіровоградщини, пропаганду та утвердження досягнень художників нашого краю.

Премія встановлюється у трьох номінаціях: «національна традиція», «новітні спрямування», «мистецтвознавство та історія мистецтв». Щороку 8 грудня, в день народження О.О.Осмьоркіна, в приміщенні меморіального музею художника переможцям присвоюється звання «Лауреат обласної премії у сфері образотворчого мистецтва та мистецтвознавства імені Олександра Осмьоркіна», вручається диплом установленого зразка, грошова частина премії, нагрудний знак лауреата премії, почесна відзнака обласної ради та обласної державної адміністрації – скульптура «Степовий орел».

Лауреатами обласної премії у сфері образотворчого мистецтва та мистецтвознавства

імені Олександра Осмьоркіна в 2017 році згідно з рішенням журі визначені:

у номінації «національна традиція»

Горбенко Анатолій Олександрович - художник-земляк, народний художник України, голова Одеської обласної організації Національної Спілки художників України (м. Одеса) – за серію творів різних років;

у номінації «мистецтвознавство та історія мистецтв»

Литвинець Юлія Олександрівна– генеральний директор Національного художнього музею України (м. Київ) – за створення каталогу «СПЕЦФОНД. 1937-1939. З колекції Національного художнього музею України».

В залах художньо-меморіального музею О.О.Осмьоркіна презентується виставка творів лауреатів та претендентів на здобуття премії.



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!