Біла Квітка

02.06.2018
02.06.2018
Благовіщенський собор
Кіровоград, вул. Велика Перспективна, 1

2 червня о 10.00 на подвір'ї храму Благовіщення Пресвятої Богородиці розпочнеться свято "Біла Квітка"

Ідея проводити благодійні «дні квітів» народилася на початку XX століття і належить Європейській Лізі боротьби з сухотами при Міжнародній організації Червоного Хреста.
У ті часи, щоб впоратися з епідемією туберкульозу, на вулицях міст Європи за пожертви благодійників роздавали листівки про профілактику захворювання та букетики квітів, у багатьох місцях були організовані безкоштовні пункти для здачі аналізів та читалися безкоштовні лекції с профілактичної тематики.

Вперше свято з романтичною назвою «Біла квітка» було організовано в Швеції, і одразу стало популярним в багатьох країнах Європи. З 1911 року свято відзначається у Криму (місто Ялта). Згодом проводилося майже по всій Україні. Зокрема у Єлисаветграді (під патронатом Червоного Хреста при церкві рівноапостольної Марії Магдалини).
У нашому місті ця традиція відродження в 1998 році за ініціативі духовенства та вірян Спасо-Преображенського собору, згодом до благодійного свята долучилося регіональне товариство «Православна просвіта» і інші громадські організації. З 2015 року свято «Білої Квітки» щорічно проводиться при храмі Благовіщення Пресвятої Богородиці.
Сьогодні свято «Білої квітки» у нашому місті вважається традиційною благодійною акцією до проведення якої долучаються різні громадські спільноти.



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!