Конкурс “Жива традиція”

18.11.2018
18.11.2018

Український центр культурних досліджень (УЦКД) за підтримки Українського культурного фонду проводить Всеукраїнський відкритий конкурс «Жива традиція».

До участі запрошуються представники та колективи локальних спільнот, територіальних громад, ОЦНТ, громадських організацій, загальноосвітніх шкіл, спеціалізованих навчальних закладів та інші зацікавлені особи та інституції.

Метою конкурсу є обрання найбільш релевантної, комплексної та узгодженої програми збереження і розвитку елементу нематеріальної культурної спадщини регіону з можливістю подальшого включення елементу до Національного переліку елементів нематеріальної культурної спадщини України.

Для участі у конкурсі потрібно ознайомитися з Положенням про конкурс та надати всі необхідні документи.

Термін подання документів: до 18 листопада 2018 року (до 18.00).

Оголошення результатів конкурсу: 27 листопада 2018 року.

За перемогу у конкурсі передбачена грошова винагорода для фізичних осіб у розмірі:

  • перша премія - 25 тис. грн. (Відповідно до пункту 170.6 ст. 170 Податкового кодексу України, з суми премії буде утримано податок у розмірі 18 відсотків);
  • друга і третя премії по 12500 грн (Відповідно до пункту 170.6 ст. 170 Податкового кодексу України, з суми премії буде утримано податок у розмірі 18 відсотків).
  • Експертна комісія для оцінювання поданих на конкурс заявок на відповідність технічним умовам та критеріям оцінки формується на конкурсній основі через open call, який оголошено на сайті УЦКД.

    Термін подання заявок на участь у роботі експертної ради: до 15 листопада 2018 року (до 18.00).

    У 2008 році Україна ратифікувала Конвенцію ЮНЕСКО про охорону нематеріальної культурної спадщини. Наразі саме культурний спадок вбачається основою розумної стратегії соціально-економічного розвитку малих територій. Відкриття та привернення уваги до нематеріальної культурної спадщини слугуватиме поштовхом для подальшого розвитку культурного потенціалу регіонів.

    Контактна особа – Ірина Каць, регіональна представниця УЦКД у Полтавській, Кіровоградській та Черкаській областях: katss314@gmail.com.



    Комментарии

    Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
    Напишите ваш комментарий
    Комментарий:

    ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

    Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
    Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
    Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
    Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
    Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
    Приємно, що стільки вірних відповідей!