Дякую за дощ

20.11.2018
20.11.2018

У Кропивницькому, у ОУНБ ім. Чижевського стартує XV Мандрівний фестиваль документального кіно про права людини DOCUDAYS UA. Протягом шести днів містяни та гості Кропивницького матимуть можливість переглянути визначні зразки сучасної світової документалістики і провести паралелі сюжетів із нашим повсякденням.

20.11, вівторок 14:30

«Дякую за дощ», 2017, Норвегія, Великобританія, 90 хв.

Режисерка – Юлія Дагр

В останні п’ять років Кісілу, фермер із Кенії, використовує свою камеру для відеозапису життя своєї сім’ї, свого села, а також впливу зміни клімату. Він знімав повені, засухи і бурі, але крім того й більш людські втрати: його дітей відправляють додому зі школи, коли він не може оплатити навчання; чоловіки переселяються до міст у пошуках роботи; напруга в сім’ї наростає. Після бурі, що руйнує його будинок, Кісілу починає організовувати громадський рух фермерів, що борються із впливом екстремальних погодних явищ, і доносить свою історію аж до Парижа, на конференцію ООН про зміну клімату. Там, посеред незрозумілих політичних суперечок на найбільшому екологічному шоу планети, стосунки Кісілу та норвезької режисерки Юлії Дагр роблять цікавий поворот, висвітлюючи рух за кліматичну справедливість і дуже різні світи, які вони представляють.

Трейлер стрічки

Довідка:

З 5 жовтня 2018 року XV Мандрівний Docudays UA розпочинає свою подорож Україною. Найцікавіші документальні стрічки фестивалю побачать мешканці та мешканки понад 200 міст і містечок у 22-х областях України.

Головна тема цьогорічного фестивалю - «Рівні рівності», присвячена суспільним викликам, пов’язаним з поняттям рівності. Ключова кінопрограма присвячена групам людей, які найчастіше стикаються з нерівністю, зазнають дискримінації в суспільстві та є недостатньо репрезентовані в медіа. Фестиваль пропонує відвідувач(к)ам подивитись на питання нерівності з різних позицій – не лише через кіно, а й через правопросвітницькі та правозахисні заходи, дискусії.

Дізнатися більше про Мандрівний Docudays UA можна на сайті проекту: travelling.docudays.ua.



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!