Кармен з Катериною КУХАР

05.04.2020
05.04.2020
Областная филармония
Кировоград, ул. Орджоникидзе, 8

Головна подія весни за участю зірок світового балету Катерина Кухар та Олександра Стоянова! А також Артура Гаспара (соліст групи «Kazaky») «Кармен-сюїта» / «Шехерезада»


5 квітня у обласній філармонії найкрасивіша пара світового балету Катерина Кухар та Олександр Стоянов, а також Артур Гаспар в легендарному одноактному балеті «Кармен-сюїта».
У другій частині - одноактний балет з нотками східних прянощів «Шехеразада», який виконають Катерина Кухар та Олександр Стоянов

«Кармен-сюїта»
Ролі Кармен і Хозе виконають світові зірки балету, лауреати міжнародних конкурсів Катерина Кухар та Олександр Стоянов. В Україні завдяки їх іменам у балетному мистецтві стало більше шанувальників, а за кордоном їх запрошують танцювати на кращі сцени світу: Париж (Palais des congres), Токіо (Bunka Kaikan), Шанхай (Shanghai Grand Theatre), Женеву (Theatre du Leman ), Рим (Teatro dell'Opera di Roma), Мадрид (Theatro Real), Маскат (The Royal Opera House Muscat), Берлін (Staatsballet Berlin) і багато інших.
Артур Гаспар - неординарний артист балету, з особливим стилем, закінчив Академію балету імені А.Я. Ваганової. Успішно поєднує роботу в групі «Kazaky» і в балетних постановках. Співпрацював з співачкою Madonna, а також танцює в проекті «The Great Gatsby».

Про виставу «Кармен-Сюїта»:
«Кармен-Сюїта» - шедевр світового балету. Історія про трагічну долю циганки Кармен (виконує Катерина Кухар) і закоханого в неї солдата Хозе (виконує Олександр Стоянов), якого вона кидає заради молодого Тореро (виконує Артур Гаспар).
У витоків задуму балету по опері «Кармен» стояла балерина Майя Плісецька. Спеціально для неї кубинський балетмейстер Альберто Алонсо склав лібрето і хореографію «Кармен-сюїти» за повістю Проспера Меріме, а чоловік і композитор Родіон Щедрін написав транскрипцію до балету.



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!