​Акція протесту рестораторів: Ми вижили, але нас добивають!

20.07.2020
20.07.2020
Площадь Героев Майдана
Центральная площадь города

Ми були зачинені весь час карантину, хтось вижив, а хтось закрив свої двері назавжди. Але зараз нам нав'язують абсурдну норму заборони роботи після 23:00, ніби коронавірус поширюється тільки вночі.

Про це йдеться у заяві рестораторів міста Кропивницького, які планують вийти на акцію протесту у понеділок, 20-го липня о 16:00 – на площі Героїв Майдану (навпроти обласноъ державної адміністрації).

Якщо ви гість якогось любого вам закладу і вас обурює протиправне обмеження роботи закладів та ваших конституційних свобод, приєднуйтесь до акції! Виходьте на акцію, якщо ви постачаєте будь-що для ХоРеКи та хочете захистити своє джерело заробітку. Приєднуйтесь до нас, якщо ви працюєте в закладі громадського харчування і не хочете втратити роботу!

У Кабінету Міністрів України не вистачило хисту для прописання норм, що мають регулювати роботу нічних клубів, тому вони одним розмахом пера заборонили роботу всіх закладів громадського харчування вночі. Це питання не грошей та захмарного заробітку власників закладів. Це питання працевлаштування персоналу, адже, скорочуючи години роботи, доводиться скорочувати кількість змін на 40-50%, а багатьом коктейль барам - зачинятися повністю, адже робота в них починається зазвичай після 18:00. Окрім того, з нами пов'язано багато сфер з постачання продуктів, напоїв, алкоголю, посуду, сервісу обладнання та клінінгу.

Ми можемо працювати вночі, кажуть ресторатори, дотримуючись всіх тих норм, що діють вдень. Ми використовуємо маски, антисептики, рукавички, ми прибираємо та дезінфікуємо приміщення. Ми скоротили кількість посадкових місць, щоб забезпечити дистанцію між столами. Ми піклувалися і будемо піклуватися про наших гостей та персонал, але заборона нічної роботи не має нічого спільного з боротьбою з коронавірусом, а лише порушує наші права як підприємців та Конституцію України.

Що відбуватиметься на площі у Кропивницькому? Ресторатори принесуть пусті стільці зі своїх закладів та поставлять їх біля ОДА на знак протесту проти безглуздої заборони. Вони візьмуть з собою металевий посуд і створять багато шуму, щоб їх нарешті почули.

Ви маєте взяти з собою маску! Можете взяти рукавички, плакат та гарний настрій і підтримати нас в цій боротьбі. Приходьте 20.07 о 16:00 на Площу Героїв Майдану! Чекаємо всіх небайдужих! Наша сила в масовості і тільки в ній!



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!