​Пам’ятаючи про Бабин Яр

29.09.2021
29.09.2021
Кропивницький Гончаренко центр
вул. Велика Перспективна, 4а, другий поверх

Трагедія Бабиного Яру — катастрофа світового масштабу, що сталася на території України. Словосполучення “Бабин Яр” давно вже стало символом трагічної пам’яті про Голокост. Україна разом зі світом пам’ятає та шанує пам’ять про загиблих українських євреїв, що лежать, дуже часто безіменними, у тисячах братських могилах розкиданими по території України.


Команда Гончаренко центру ініціює вшанування пам’яті загиблого українського єврейства в час Голокосту. У нашому центрі ми плануємо провести у середу, 29 вересня о 18.00 показ документального фільму українського режисера Сергія Буковського “Назви своє ім’я”.

Чому важливо вшановувати пам’ять про загиблих українських євреїв в час Голокосту в роки Другої Світової війни? Тому що, на нашу думку, відповідальне ставлення до вшанування пам’яті загиблих євреїв є своєрідним маркером зрілості українського суспільства. Ми вважаємо, що наше суспільство достатньо доросле, щоби критично осмислювати події Другої світової війни в Україні і гідно вшановувати, пам’ять всіх невинних жертв злочинних режимів, не залежно від їх національної чи релігійної ідентичності.

Пам’ятаючи про загиблих українських євреїв ми в жодному разі не применшуємо ту жертву, яку змушена була заплатити наша країна в страшній Другій світовій війні.

«Назви своє ім'я» (англ. Spell your name) — повнометражний документальний фільм українського режисера Сергія Буковського, відомого також своїми документальними фільмами “Живі”(про Голодомор) та “Війна. Український рахунок”(про Другу світову війну). Фільм зроблено в українського-американській копродукції, компанією-виробником виступила американська Фундація Shoah. Співпродюсером стрічки став американський режисер єврейського походження Стівен Спілберґ. В основі стрічки — відеосвідчення про Голокост, зібрані Фундацією Shoah в Україні. У фільмі люди, які вижили в Другій світовій війні, розповідають в інтерв'ю, як їм вдалося врятуватися від неминучої загибелі.

На початку зустрічі у Гончаренко центрі із доповіддю виступить Директор Регіонального центру наукових досліджень з історії України та підготовки історико-краєзнавчих видань Борис Шевченко, а після фільму відбудеться обговорення.

Для того, щоб ми знали, чи ви плануєте прийти, будь-ласка, заповнюйте анкету: https://cutt.ly/VEglU8r - і приходьте у Гончаренко центр у середу, 29 вересня о 18.00 за адресою вул.Велика Перспективна, 4 а - другий поверх (вхід з правого боку будівлі). Тривалість фільму - 90 хвилин.

Нагадуємо, що всі освітні програми у Гончаренко центрі безкоштовні! Щоб бути у курсі новин, підписуйтесь на наш канал у Телеграмі: https://t.me/GoncharenkoCentreKrop та Інстаграмі: https://instagram.com/goncharenkocentrekrop або ФБ-сторінку - https://www.facebook.com/GoncharenkoCentreKrop



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!