​Чому Україні необхідно приєднатись до Європейського Радонового Дня?

08.11.2021
08.11.2021

Щорічно 7 листопада країни ЄС відзначають Європейський Радоновий День. Цього дня, проводяться конференції, навчальні та інформаційні заходи, громадські кампанії і акції. Всі активності присвячені тематиці захисту населення від радону. Україна, Європейський Радоновий День не відзначає. Екоактивісти громадської організації "Флора" пропонують це виправити. Під час прес-конференції, яка відбудеться 8 листопада, ініціатори та учасники заходу, прояснять, чому така дата та європейські підходи до протидії радону, мають бути імплементовані в Україні.

Важливість захисту населення від надмірних концентрацій радону є загальновизнаним обов’язком, який успішно виконують країни ЄС. В державах діють ефективні та дійсно доступні механізми отримання інформації про концентрації радону у приміщеннях та ґрунті. З метою зниження надмірних концентрацій впроваджуються різноманітні дієві протирадонові заходи. Незважаючи на успіхи, у країнах ЄС визнається важливість продовження цієї роботи. Саме тому, з 2015 року, за ініціативи Європейської Радонової Асоціації, щорічно, 7 листопада, в Європі відзначають Європейський Радоновий День.

Україна, поки ще не приєдналась до цієї дати. Не приєдналась країна і до європейських підходів щодо захисту населення від надмірних концентрацій радону.

Хоча має таке зобов’язання відповідно до чисельних нормативно-правових документів, в тому числі європейського рівня.

З метою актуалізації та вирішення проблем, що мають місце у цій сфері на рівні держави, громадська організація "Флора" пропонує Україні приєднатись до щорічного відзначення Європейського Радонового Дня. Однак, враховуючи сучасний стан національної системи радонового захисту та сприйняття цієї проблеми населенням, екоактивісти пропонують назвати цю дату - "Національний День Проти Радону".

Чому це важливо для України та які кричущі проблеми у захисті населення від радону існують в країні та зокрема у Кіровоградській області, дізнаються учасники прес-конференції. Захід відбудеться 8 листопада 2021 року об 11:00, за адресою: м. Кропивницький, вул. Т. Карпи 84, ЕкоХаб ГО «Флора» (оф. 609).



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!