Незабаром - П’ятий Великодній Благодійний Аукціон!

16.04.13, 18:38

картина Сергія Дриги
картина Сергія Дриги
Оргкомітет Благодійного аукціону, який традиційно відбувається у нашому місті навесні, напередодні Великодня, повідомляє про завершення підготовки до проведення вже п’ятої щорічної акції!

Художники Андрій Кадигроб та Анатолій Кімнатний, директор обласного художнього музею Тетяна Ткаченко та журналіст Вікторія Талашкевич повідомляють, що цього року, оскільки Великдень відзначатиметься 5-го травня, аукціон відбудеться у середу, 24-го квітня. Вже традиційно він проходитиме у приміщенні обласного художнього музею, але вперше (!) цього року, завдяки підтримці Асоціації благодійників України, організатори аукціону випускають буклет, присвячений історії проведення цього благодійного заходу у Кіровограді. Нагадаємо, це стало можливим завдяки тому, що на минулорічній акції «Музейна подія року» обласний художній музей отримав Спеціальну відзнаку за багаторічне проведення аукціону.

Також, вже другий рік поспіль, окремий лот на аукціон колективно готуватимуть відвідувачі галереї Петра Оссовського – під керівництвом начальника Відділу музею Анатолія Кімнатного. Вони разом напишуть картину, яка теж буде виставлена на продаж. Крім того планується у день аукціону презентувати у залі, де відбуватимуться торги, тематичну виставку.

Нагадаємо, що Благодійний аукціон – це продаж картин, безоплатно наданих художниками та колекціонерами задля збору коштів у допомогу дітям. Аукціон проводять Обласний художній музей, медіа-група «весь Кіровоград» та Арт-студія Андрія Кадигроба. У 2009-му році на першому аукціоні було зібрано 27 700 грн., і на ці кошти було придбано меблі та техніку для дитячого будинку «Наш Дім». У 2010-му році було зібрано 25 560 грн., і придбано набір хірургічних інструментів для обласної дитячої лікарні. У 2011-му році було зібрано 70 000 грн., на які було придбано обладнання для гематологічного відділення тієї ж лікарні, а у 2012-му році було побито черговий рекорд і зібрано 96 200 гривень на обладнання для операційного відділення обласної дитячої лікарні.

Цього року аукціон відбудеться 24-го квітня, і наразі розпочато збір картин для формування переліку лотів на аукціон. Свої картини вже традиційно передали на аукціон постійні учасники – художники-меценати Сергій Шаповалов, Ігор Вишніченко, Федір Лагно, Денис Ковтун, Олена Чеснокова, Олександр Демиденко, галереї «Єлисаветград» та «Мавік», одесит Сергій Дрига, олександрієць Степан Ніколенко та інші. Таким чином люди різних поколінь і професій об'єднуються корисної справи – для допомоги дітям Кіровоградщини!

Контактна інформація організаторів:
Вікторія Талашкевич (телефон: 050-321-39-19, (0522) 27-36-10, пошта: viktal2004@rambler.ru)
Андрій Кадигроб (телефон: 066-557-66-78, пошта: art_andrei@ukr.net)
Тетяна Ткаченко (телефон: (0522) 24-56-81, 24-98-37, 24-42-73, пошта: koxm@ukr.net)
Анатолій Кімнатний (телефон: (0522) 22-36-98, пошта: kohm@ukr.net)


Усі картини, а також стартову ціну на них,
можна відслідковувати на сайті аукціону: http://auction-kirovograd.org




Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!