Виставка фоторобіт Анастасії Шкоди «Вікно в Європу: у вихрі танцю»

19.05.13, 22:27

17 травня 2013 року у відділі Кіровоградського обласного художнього музею – картинній галереї Петра Оссовського «Світ і Вітчизна» відкрито виставку фоторобіт студентки мистецького факультету Кіровоградського державного педагогічного університету імені Володимира Винниченка, лауреата Премії Кабінету Міністрів України Анастасії Шкоди «Вікно в Європу: у вихрі танцю» в рамках відзначення Дня Європи.


Настя Шкода народилася 17 травня 1991 року. В 2008 році закінчила Знам’янську ЗОШ №2. З 2009 року – студентка мистецького факультету Кіровоградського державного педагогічного університету імені Володимира Винниченка.


Не зважаючи на юний вік на рахунку Насті чимало досягнень. Має диплом Всеукраїнського громадського соціально-політичного об’єднання «Національна асамблея інвалідів України» за перемогу у Всеукраїнському конкурсі «Рівні можливості очима дітей» у номінації «кращий малюнок» у віковій категорії 15-18 років (2007 рік). В 2009 році взяла участь в міжрегіональному конкурсі «Краса без обмежень», який проходив у м. Донецьку та виборола звання другої віце-міс.


У 2009 році стала лауреатом Премії Кабінету Міністрів України за особливі досягнення молоді у розбудові України у номінації «За творчі досягнення». В 2010 році стала переможцем Всеукраїнського фотоконкурсу «Знай свої права: від інвалідності до можливостей».


Роботи Насті часто експонуються. В грудні 2007 року в Кіровоградському прес-клубі реформ було відкрито першу персональну виставку. В червні 2008 року відбулося відкриття виставки творів Анастасії Шкоди до Міжнародного дня захисту дітей у відділі обласного художнього музею – картинній галереї Петра Оссовського «Світ і Вітчизна».


У вересні 2008 року А. Шкода прийняла участь у виставці молодих художників Кіровоградщини, що проходила в обласному художньому музеї. Паралельно із малюванням Настуся захоплюється фотографією. Результатом творчої співпраці Анастасії Шкоди та її вчителя Володимира Дурнова стала виставка «Крок у життя», яка була відкрита до Міжнародного дня інвалідів в обласному художньому музеї 3 грудня 2008 року.


1 червня 2009 року у відділі Кіровоградського обласного художнього музею – картинній галереї Петра Оссовського «Світ і Вітчизна» відбулося відкриття виставки фоторобіт Анастасії Шкоди до Міжнародного дня захисту дітей.


З липня по вересень 2009 року в Національному заповіднику «Софія Київська»в рамках проекту «Скарби музеїв України на святій землі Софії Київської» Кіровоградський обласний художній музей представив виставку із фондового зібрання «Степова Еллада», а також виставку творів лауреатів Премії Кабінету Міністрів України Анастасії Шкоди, Анатолія Кімнатного та Андрія Кадигроба.


В травні 2010 року в Кіровоградському обласному художньому музеї було відкрито виставку художніх творів та фоторобіт Анастасії, а в грудні цього ж року в музеї було відкрито виставку робіт Анастасії Шкоди до Міжнародного дня інвалідів. B лютому 2011 року в Малій галереї обласного художнього музею, яка розташована у відділі підліткового читання і організації дозвілля Кіровоградської обласної дитячої бібліотеки ім. А. Гайдара відкрито виставку художніх творів та фоторобіт Анастасії.


9 березня 2011 року – в день народження Тараса Григоровича Шевченка в Знам’янському міському краєзнавчому музеї було відкрито виставку художніх творів та фоторобіт А. Шкоди. 17 травня 2011 року в Малій галереї обласного художнього музею – Інформаційно-ресурсному центрі Обласного центру дитячої та юнацької творчості відбулося відкриття виставки художніх творів та фоторобіт Анастасії.


8 вересня 2011 року в приміщенні Кіровоградського обласного художнього музею за участю керівника Федеральної служби по контролю за дотриманням законодавства в області охорони культурної спадщини (РОСОХОРОНКУЛЬТУРА), першого заступника голови Кіровоградського земляцтва в м. Москві Віктора Петракова відбулася передача 4-х спеціальних інвалідних візків для молодої мисткині та активної учасниці танцювальних конкурсів Анастасії Шкоди та її партнера по танцях.


Настя, не зважаючи на те, що сама потребує підтримки та допомоги, одною з перших відгукується на участь в благодійних акціях. В 2009 році вона взяла участь в Першому Великодньому благодійному аукціоні та в Благодійному «Кіровоградському Фотобієнале-2009». Навесні 2011 року Анастасія зустрілася з вихованцями Знам’янської школи-інтернату та провела благодійну акцію – передала в дарунок дітлахам багато іграшок.


Зараз, навчаючись на мистецькому факультеті Кіровоградського державного педагогічного університету ім. Володимира Винниченка, Анастасія працює над дипломною роботою «Натюрморт засобами художньої фотографії». Hещодавно, у квітні 2013 року у БК «Авіатор» Кіровоградської льотної академії Національного авіаційного університету України відкрилась експозиція фоторобіт Анастасії Шкоди.

В березні 2013 року Анастасія відвідала Голландію, де приймала участь у Чемпіонаті Світу з бальних танців на візках.  На виставці, що відкрилася в картинній галереї Петра Оссовського «Світ і Вітчизна», представлені фотороботи, які відображають подорожі Анастасії до Голландії, Росії та iнш.


автор - Анатолій Кімнатний – завідуючий відділу Кіровоградського обласного художнього музею –

картинної галереї Петра Оссовського «Світ і Вітчизна»




Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!