Мініатюри Володимира Крутоуса: гарні фігурки розміром з палець людини

27.05.13, 7:00

Кіровоградський тележурналіст Володимир Крутоус має цікаве хоббі, яке останнім часом набуло нового змісту - окрім мініатюрних фігурок, вирізаних із пінопласту і розмальованих власноруч, завдяки яким наш земляк відомий далеко за межами рідного міста, тепер всі бажаючі можуть милуватися фігурками із дерева.
 
Як розповів сайту "весь Кіровоград" сам Володимир, колись давно, ще у дитинстві він почав вирізати мініатюри із дерева. Вже пізніше попався у руки пінопласт, який і заволодів увагою митця на довгі роки, адже і рідня майстра, особливо дідусь, заохочували Володимира до вирізання. Спершу це були солдатики, якими і грався хлопчик. Аж ось недавно герой нашої розповіді був у друзів на дачі, у нього закінчився пінопласт і попав у руки шматочок дерева, адже  Володимир рубав дрова. Дерево було м'яке, пластичне, схоже за властивостями на пінопласт, тож сама собою виникла ідея використати його для фігурки. Дерево ніби саме попросилося під різець перочинного ножика і підказало, яку саме фігурку робити.

То була тополя, але робить фігурки Володимир і з липи також, покриваючи спеціальним розчином. А от фарбувати дерев'яні мініатюри митець не хоче, бо вважає, що таким чином втрачається благородна структура матеріалу. Більше про захоплення Володимира читайте в його блозі - блог Володимира Крутоуса А тут ми розміщуємо фото його солдатиків із серії "Солдати Петра Першого"
 




Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!