За два роки на Кіровоградщині з’явиться 70 нових спортмайданчиків

19.06.13, 11:00

Упродовж 2013-2015 років у кожному районі області встановлюватимуться нові та активно модернізуватимуться існуючі спортивні майданчики. За цей час, підкреслюють в обласній державній адміністрації, планується не тільки в цілому максимально оновити базу, а й облаштувати необхідними комплектами вуличних спортивних снарядів кожен опорний загальноосвітній заклад.

- Глава держави вимагає системного і дієвого підходу до залучення дітей у спорт. З одного боку цю функцію виконуватимуть школи і секції, а з іншого – ми повинні створити необхідну вуличну спортивну інфраструктуру. Тож до 2015 року плануємо встановити як мінімум сім десятків нових спортивних майданчиків, - говорить заступник керівника департаменту освіти і науки, молоді та спорту облдержадміністрації Сергій Колодяжний і додає, що на стількох же об’єктах відбудеться капремонт і заміна інвентарю.

Поки ж влада звітує: за останні два роки регіон суттєво зрушився у напрямку просування спорту в маси – якщо з 2000 по 2010 роки в області встановлено 226 майданчиків, а це в середньому 23 майданчика на рік, то тільки за 2011-2012 роки - уже 80 таких об’єктів, тобто 40 на рік!

- Цьогоріч робота у даному напрямку значно активізувалася. Наразі за підтримки депутатів і соціально-відповідального бізнесу в різних районах області встановлено 36 нових спортивних майданчиків. Вони сучасні, мають вуличні тренажери й синтетичне покриття. Ще три – в Олександрійському та Бобринецькому районах, а також у самій Олександрії – тільки встановлюються, - пояснює Сергій Колодяжний і визнає, що не всі території справно виконують поставлені очільником регіону Андрієм Ніколаєнком завдання. За його словами, серед районів-аутсайдерів – Вільшанський і Ульяновський.

- Наприклад, в Ульяновському - планується встановити всього один спортивний майданчик. А от у Вільшанському, навіть на перспективу, - жодного, - констатує посадовець і закликає тамтешнє керівництво знайти можливості, аби діти могли займатися спортом не лише на уроках фізкультури.  Нині Україна готується прийняти соціальну програму з розвитку фізичної культури і спорту на 2013-2017 роки. Її проект уже готовий. Згідно з документом, на території держави передбачається будівництво півсотні басейнів, майже трьох десятків спортивних комплексів, а також двох з половиною тисяч спортивних майданчиків.

photo by joncandy



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!