Тарковські читання в Кіровограді - у кав'ярні "Мокко"

29.06.13, 11:00
фото - http://kr-admin.gov.ua
фото - http://kr-admin.gov.ua

У кіровоградській кав'ярні "Мокко" відбулися Тарковські читання з нагоди дня народження нашого славного земляка, Арсенія Тарковського, якого називали останнім поетом "срібного віку".

Невеличка затишна зала кав'ярні зустріла гостей відчуттям натхненності. Ведучий вечора, Роман Любарський почав Тарковські читання розповіддю про видатного єлисаветградця, який своєю творчістю вийшов далеко за межі рідного міста, майстра, який вмів бачити не тільки хаос і руйнацію цього світу, але і безмежний простір краси та свободи, що оточує людину. Поет гостро відчував і радість життя, і його драматизм – зазначає Роман Любарський, який не один рік вивчав життя та творчість Арсенія Тарковського.

На Тарновські читання була запрошена не лише культурна еліта Кіровограда – головний режисер академічного обласного українського музично-драматичного театру Євген Курман, поет, лауреат премії імені Євгенія Маланюка Олександр Косенко, бард Андрій Шульга, головний редактор газети "Народне слово" Валентина Бажан, а також відомі гості з інших регіонів України – поет із Сімферополя Юрій Людмілов, театральний режисер з Донецька Сергій Шаталов.



Гості по-різному вшановували поета – хто віршем власного виконання, хто власно написаною поезією, дехто піснею, чи просто теплим словом. Директор департаменту культури, туризму та культурної спадщини Валентина Животовська наголосила, що у Кіровоградщина – край славетних постатей і традицій, культурного зростання. Однією з постатей, що духовно звеличує наше місто і є Арсеній Тарковський. І у нас ще багато ідей та проектів з цього приводу. На даний момент готується проект по вставловленню пам'ятника відомому землякові, проводяться і проводимуться виставки, розвиватиметься музей – переконана посадовець.



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!