Жінки в Україні читають більше, ніж чоловіки – результати національного дослідження

11.09.13, 12:28
фото - http://tourkids.narod.ru
фото - http://tourkids.narod.ru

GfK Ukraine, «Форум видавців» та «Київстар» ініціювали та провели дослідження «Читання книжок в Україні» — один з найбільш масштабних зрізів читацьких вподобань та тенденцій в країні. Воно показало, що українці мало читають через відсутність зручних форматів книжок, незнання сучасної літератури та ціновий бар’єр. Серед активних читачів — 51% жінок у віці 20-29 років.

Що і як часто читають дорослі та маленькі українці? Чому значна частина українців не читають книжки або роблять це рідко? Наскільки поширеним в Україні стало скачування літератури? На ці та інші питання відповідатимуть Олександра Коваль, президент «Форуму видавців», Гліб Вишлінський, заступник директора GfK Ukraine та Михайло Шуранов, директор з корпоративних зв’язків «Київстар».
«Ми вважаємо, що читання книжок, розвиток видавництва та підтримка письменницької спільноти — запорука сучасного розвиненого суспільства.

Дослідження «Читання книжок в Україні» допоможе видавцям зорієнтуватися в сучасних вимогах читачів, знайти нові шляхи для заробітку та донести нові літературні твори до читачів, — коментує Олександра Коваль, президент «Форуму видавців». — Ми дуже раді, що таке масштабне дослідження презентується саме на ювілейному 20-му Форумі видавців у Львові».

«Результати дослідження показали потребу у зручних електронних носіях, — коментує Михайло Шуранов, директор з корпоративних зв’язків «Київстар». — «Київстар» розробив сучасне мобільне рішення, щоб зробити читання для українців більш доступним та комфортним — онлайн-бібліотеку «Магазин розумного контенту». Тема читання для нас актуальна, і ми вирішили дослідити цю сферу, щоб спільними зусиллями сприяти збільшенню читання в Україні».

«Дослідження читання такої глибини досі не проводилось в Україні. Ми намагалися зрозуміти причини низького інтересу до книжок, і дійшли багатьох цікавих висновків, — ділиться Гліб Вишлінський, заступник директора GfK Ukraine. — Наразі є тенденція до зменшення купівлі книжок, і ми сподіваємось, що отримана інформація допоможе гравцям видавничого ринку зупинити цей процес».

Окрім презентації дослідження, «Київстар» відкриває на Форумі видавців виставковий стенд мобільної бібліотеки «Магазин розумного контенту» smart.kyivstar.ua — «літературне купе». Тут можна протестувати онлайн-бібліотеку, почитати літературні новинки в електронному форматі, поспілкуватись та перепочити.

Довідка про об’єднаний «Київстар», бізнес-одиницю «Україна» VimpelCom Ltd.: До складу бізнес-одиниці «Україна» VimpelCom Ltd. входять два українські телекомунікаційні оператори – ПрАТ «Київстар» та «Beeline-Україна» (ЗАТ «Українські радіосистеми» та ТОВ «Голден Телеком»). Об’єднана база клієнтів складає понад 25 млн осіб. «Київстар» – оператор №1 на ринку мобільного зв'язку та мобільного інтернету, бренд в Україні. Мережа мобільного зв'язку ПрАТ «Київстар» є однією з найкращих у Європі й охоплює всі великі та малі міста України, а також понад 28 тис. сільських населених пунктів, усі основні національні й регіональні траси, більшість морських і річкових узбережжів України. «Київстар» надає послуги EDGE/GPRS на всій території свого покриття, а також роумінгові послуги у 195 країнах на 5 континентах. «Beeline-Україна» – досвідчений учасник ринку послуг фіксованого зв'язку для бізнесу та широкосмугового доступу на базі FTTB. Бізнес-одиниця «Україна» VimpelCom Ltd. надає телекомунікаційні послуги під брендами «Київстар», djuice та «Київстар Бізнес». Місія «Київстар» – покращувати життя, надаючи телекомунікаційні послуги найвищої якості.

Довідка про «Форум видавців»: З 1994 р. кожного вересня громадська організація «Форум видавців» організовує у Львові міжнародний книжковий ярмарок. 20-й Форум видавців у Львові складається з книжкового ярмарку і Львівського міжнародного літературного фестивалю. Останній входить до трійки наймасштабніших книжкових подій, які відбудуться восени, за версією Forbes. Програма 20-го Форуму видавців у Львові налічує 800 подій. У заходах форуму візьмуть участь 420 гостей з 23-х країн світу. bookforum.ua

Довідка про GfK Ukraine: GfK Ukraine – найбільша компанія з маркетингових та соціальних досліджень в Україні. GfK Ukraine входить до міжнародної дослідницької мережі GfK Group – однієї з найбільших за розмірами дослідницької групи в світі. Нашим завданням є забезпечити наших клієнтів, які представляють майже усі сектори економіки, необхідними знаннями для прийняття стратегічних рішень. www.gfk.ua



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!