На хутір Надія повертаються безцінні документи

17.09.13, 13:00

Сьогодні, 17 вересня, о 16 годині у галереї «ЄЛИСАВЕТГРАД» відбувається презентація безцінних документів, які займуть гідне місце в музейних фондах державного заповідника «Хутір Надія» і дадуть початок формуванню нового експозиційного простору, що буде створений у відреставрованій Батьківській хаті меморіальної садиби.

Ці експонати є рукописною історією врятування і відродження культурної святині нашого краю, становлення музею і заповідника. Серед них автографи Софії Тобілевич, Максима Рильського, Тереня Масенка, Софії Короленко, Олени Петляш-Барілотті, Зіновія, Петра, Назара та Романа Тобілевичів, листи і чернетки самого Андрія Юрійовича Тобілевича – фундатора і першого завідувача музею-заповідника.

Онук видатного драматурга і театрального діяча Івана Карповича Тобілевича, Андрій Юрійович Тобілевич у важкий післявоєнний час значними душевними і фізичними зусиллями повернув до життя хутір Надію, який перебував на межі руйнації. 1956 року територія хутора була оголошена державним заповідником, і вже більш ніж півстоліття приймає палких шанувальників українського театру.

Повернення до Батьківської хати безцінних експонатів відбувається завдяки підтримці керівництва Кіровоградської обласної державної адміністрації та засновника галереї «Єлисаветград» Миколи Миколайовича Цуканова.

Адреса галереї -  вул. Пашутінська, 36

тел.: +38-050-207-27-00, +38-067-746-15-06





Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!