Кіровоградські художники показали глядачам, яким вони побачили Добровеличківський район

01.10.13, 12:22

Днями у Кіровоградському обласному художньому музеї відбулося відкриття виставки художніх творів за підсумками проведення мистецької акції – пленеру «Кіровоградщина очима художників» у Добровеличківському районі. Цього року пленер проходив в районі з 25 по 30 липня. Художники-учасники пленеру, серед яких були як досвідчені майстри, так і молоді автори, відтворювали красу добровеличківського краю в своїх роботах.

Дана акція була започаткована у 1999 році за ініціативи обласного художнього музею. З того часу були проведені пленери  в Новгородківському, Долинському, Добровеличківському, Новоукраїнському, Кіровоградському, Онуфріївському, Олександрійському, Новомиргородському, Вільшанському та Маловисківському районах.

У Добровеличківський район художники завітали не вперше. У 2001 році на цій прекрасній землі була проведена  акція «Кіровоградщина очима художників». У 2009 році на території району було проведено мистецький пленер в рамках фестивалю української народної творчості «Степограй 2009» в с. Карбівка. В рамках цьогорічного пленеру художники працювали на території сіл Піщаний Брід та Червона Поляна, а також біля джерела, освяченого у травні цього року на честь Юрія Змієборця.

Учасники акції:

- Валерій Давидов – член Національної спілки художників України; викладач мистецького факультету Кіровоградського державного педагогічного університету імені Володимира Винниченка;
- Володимир Волохов – художник-живописець;
- Олександр Демиденко – художник-живописець;
- Анатолій Кімнатний – член Національної спілки художників України, завідуючий відділом обласного художнього музею – картинної галереї Петра Оссовського «Світ і Вітчизна»;
- Василь Коваль – студент Національної академії образотворчого мистецтва та архітектури України;
- Ірина Зантарія – викладач Кіровоградського інституту регіонального управління та економіки;
- Наталія Федорова – художник – майстер декоративного розпису;
- Марина Кир’янова – викладач Кіровоградської міської дитячої художньої школи ім. О. Осмьоркіна;
- Денис Ковтун – студент Київського національного університету культури і мистецтв;
- Віктор Осипенко – художник (м. Помічна Добровеличківського району).

24 серпня 2013 року, до Дня незалежності України у с. Скопіївка Добровеличківського району в рамках проведення фестивалю «Ми - українці» вперше були презентовані роботи, створені під час проведення пленеру «Кіровоградщина очима художників». Ці твори також можна було переглянути у Добровеличківському районному краєзнавчому музеї.

На виставці у Кіровоградському обласному художньому музеї представлено більше 50 робіт, на яких відображено красу добровеличківської землі. Після завершення експонування виставки частина робіт, подарованих художниками за умовами пленеру, отримає постійну прописку у Добровеличківському районі та поповнить фонди обласного художнього музею.

Відкриття виставки відбулося за участі голови Добровеличківської райдержадміністрації Яременка Олега Петровича та заступника директора департаменту культури, туризму та культурної спадщини облдержадміністрації Лісняк Надії Анатоліївни.

автор - Анатолій Кімнатний – завідуючий відділу Кіровоградського  обласного художнього музею –
картинної  галереї Петра Оссовського «Світ і Вітчизна»




  • Надія Лісняк та Олег Яременко

Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!