Міжнародна Спартакіада з рекреаційних видів спорту

04.10.13, 13:00
фото надіслала Ельміра Небесна
фото надіслала Ельміра Небесна

Дев'ята Міжнародна Спартакіада всеукраїнської організації інвалідів “Союз організацій інвалідів України” з рекреаційних видів спорту пройшла з 23 по 27 вересня цього року у Криму.   У спортивному святі взяли участь команди з двадцяти п’яти регіонів України, Білорусії, Молдови й Німеччини. Ця унікальна подія відбулася в селі Піщане Бахчисарайського району Автономної Республіки Крим.

Учасники змагалися у вправності вкидання м’яча в корзину, бочі, дарсу, метанні кілець, городках, фігурній їзді на візках тощо. Кожна команда складалася із двох людей на візках, двох з порушенням опорно-рухового апарату, одного представника-керівника й одного супроводжуючого.  Такий підхід до організації змагань створює ситуацію, коли порозуміння між собою повинні знайти інваліди всіх нозологій та здорові люди, які їх супроводжують.  Звісно, щоб показати достойні результати в безкомпромісних змаганнях. Програма проведення цих спортивних змагань спонукає до  напрацювання навичок цілодобово жити й співпрацювати в колективі. Це особливо важливо для людей на інвалідних візках.

В рамках заходу відбулася зустріч керівників українських команд зі своїми зарубіжними колегами. Вони обмінялися цікавим досвідом роботи з впровадження в життя принципів рекреаційного спорту та вирішення наболілих проблем для людей з інвалідністю. Численні запитання ставилися не тільки німецьким колегам, які вперше приїхали в Україну, але й білорусам та молдаванам. “Широкий спорт” в Німеччині (так він там називається) досяг  вражаючих результатів. Хоча і ближчі сусіди теж мають неабиякі досягнення, які можна і варто застосовувати в нашій роботі.
 
Загалом гості відмітили чудову підготовленість та організацію роботи господарів, які приймали понад 200 учасників Спартакіади. Адже всі головні позиції під час її проведення займали  люди з інвалідністю. Визначально, що переможцями Спартакіади стали спортсмени Чернівців, другою була команда із Хмельницького. Полтавчани посіли третє місце. Кіровоградська збірна заняла  6 місце.


текст надіслала Ельміра Небесна



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!