Французи у Кіровограді: губернатор подарував школярам із міста Болонь-сюр-Мер сувеніри!

05.10.13, 8:00

Голова облдержадміністрації Андрій Ніколаєнко зустрівся з французькою молоддю, яка є учасниками молодіжного форуму «Формування громадянського патріотизму – європейські цінності на українському просторі».

Молоді делегати - учасники програми обміну між учнівською молоддю Кіровоградської школи №6 та дружньої школи міста Болонь-сюр-Мер (Франція). Між школярами існують дружні стосунки, саме тому триває активний обмін делегаціями.

Упродовж тижня форумчани за сприяння голови ОДА Андрія Ніколаєнка мали змогу відвідати історичні місця Кіровоградщини. Півсотні представників учнівської молоді пройнялися новими для них історичними фактами, побувавши у музеях Кіровоградщини, де представлені експонати на тему ІІ Світової війни. Світловодський, Знам'янський, Кіровоградський райони відкрили свої історичні обійми для зацікавлених, ініціативних юнаків та дівчат, які подолали тисячі кілометрів, мовний бар'єр та інші перешкоди, щоб здобути нові знання та знайти нових друзів. Традиційно гостинна Кіровоградщина приймала друзів із Франції творчо, креативно та змістовно.


Молодим людям надзвичайно сподобалася культурно-історична програма, а також традиційна українська кухня.

- Серед найяскравіших вражень – балетна вистава в обласній філармонії, школа мистецтв професора Короткова, а також відвідини зоопарку в Кіровоградській області, де, зокрема, я вперше побачила верблюда, - поділилася враженнями юна француженка.
Після теплого неформального спілкування голова ОДА вручив кожному футболку-сувенір на згадку про Кіровоградщину, і юні форумчани не залишилися без відповіді - на згадку про Францію вручили гарні подарунки.



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!