Безкоштовний мобільний додаток для профілактики зору

19.10.13, 9:31
Добре бачу!
Добре бачу!

Інститут очних хвороб ім. В. П. Філатова і «Київстар» розробили безкоштовний мобільний додаток для профілактики зору. Напередодні Всесвітнього дня зору, 8 жовтня 2013 року, став доступний для завантаження перший український мобільний сервіс для профілактики зору — додаток «Добре бачу». Його розробили «Київстар» та Інститут очних хвороб і тканинної терапії імені В. П. Філатова Національної академії медичних наук України. Додаток містить вправи для дітей та дорослих — «зарядку для очей», які можна виконувати у будь-який зручний час. Сервіс доступний для володарів смартфонів та планшетів і надається безкоштовно.

Додаток «Добре бачу» розроблений спеціалістами Інституту хвороб і тканинної терапії імені В. П. Філатова та експертами «Київстар» в рамках соціальної програми компанії «Київстар» «Мобільне здоров’я». Це перший розроблений в Україні мобільний додаток для профілактики захворювань органів зору. Він має функціонал, який дозволяє перевірити зір на наявність симптомів найбільш поширених захворювань, щоб, не гаючи час, звернутись до офтальмолога. Також завдяки вправам він допоможе дорослим та дітям зняти напругу з очей, навчить, як запобігти перевтомі очей та як тренувати очні м'язи. А все це – складові, що допомагають якнайдовше зберегти добрий зір. За основу сервісу взяті розробки, рекомендовані офтальмологами Інституту очних хвороб і тканинної терапії ім. В. П.Філатова НАМН України, провідного наукового закладу в сфері офтальмології в Україні.

«Життя сьогодні змінилося: комп’ютери, мобільні телефони створили нові можливості комунікацій, нові способи донесення інформації до людей, — додає Наталія Пасєчнікова, директор Інституту, доктор мед. наук, професор, член-кореспондент НАМН України, Заслужений лікар України. — І було б невірно з боку вчених їх не використовувати. Особливо, коли це стосується спілкування з молодими людьми, для яких ці пристрої — невід'ємна частина життя. Актуальність створеного мобільного сервісу — у можливості сучасними способами донести інформацію, якою володіють наші фахівці, до найширших верств населення, по всій Україні».

Добре бачу!
Добре бачу!
«Київстар» продовжує розвивати соціальну програму з телемедицини «Мобільне здоров’я», — коментує Тетяна Пецько, менеджер програм корпоративної соціальної відповідальності «Київстар». — Кілька місяців тому до нас звернулись представники інституту ім. В. П. Філатова з пропозицією спільно створити мобільне рішення для зору на базі багаторічних напрацювань лікарів. Адже наразі, у час широкого використання комп’ютерів та мобільних телефонів, зір у багатьох людей погіршується. Та водночас сучасний ритм життя не дозволяє присвячувати час для догляду за здоров’ям. Тому ми розробили мобільне рішення, яке дозволить дорослим та дітям дбати про свій зір у вільний час».

Додаток «Добре бачу» – безкоштовний. Він має п’ять розділів: «Самодіагностика», «Вправи для дітей», «Вправи для дорослих», «Питання-відповіді», «Про проект». Додаток містить набір тестів, спеціальні ігри-вправи для зняття напруги, відпочинку і тренувань м'язів очей. Кожна з вправ виконана у вигляді барвистої гри, що супроводжується голосом диктора для кращого розуміння вправи, а також веселої музичної лічилки. Займатися з ним буде цікаво як дітям, так і дорослим.

«Добре бачу» — вже третій сервіс програми «Мобільне здоров’я» від «Київстар». Раніше, у 2013 році, українським користувачам були запропоновані додаток «Моя Зірочка» для вагітних та «Моя зірочка. Перший рік» для батьків з дітьми до 1 року. Наразі їх завантажили вже майже 7 тис. користувачів. Вони здійснили близько 70 тис. сеансів роботи з додатком та переглянули понад 220 тис. сторінок.



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!