Бібліотеці ім. Бойченка подарували Британську енциклопедію

08.11.13, 8:00

Нещодавно до фонду Кіровоградської обласної бібліотеки для юнацтва ім. О.М. Бойченка надійшло видання Британської енциклопедії /Encyclopaedia Britannica/ в 23 томах, 1967 року видання. Це дарунок від мешканця міста Кіровограда Гігери Сергія Федоровича. 


Британська енциклопедія — найповніша й найстаріша універсальна енциклопедія англійською мовою. Створена шотландськими просвітителями Адамом і Чарльзом Блеком в Единбурзі. За визначенням «Книги рекордів Гіннеса» - це саме вичерпуюча енциклопедія в світі.

З 1768 року здійснено 15 редакцій енциклопедії. Вона виправлялась, доповнювалась та перевидавалась приблизно один раз на два роки. Останнє видання Британської Енциклопедії, опубліковане в 2010 році, нараховує 32 томи, містить близько 32 тис. сторінок, більше 65 тис. статей, 24 тис. фотографій, карт та ілюстрацій, стане останнім у буквальному сенсі цього слова. Компанія-видавець "Британіки" повідомила, що енциклопедія більше ніколи не виходитиме у друці. Майбутні видання будуть виключно цифровими.

Британська енциклопедія – це мудрість, солідність, елегантність, це стиль життя. Її мова проста і зрозуміла. 

Бібліотека щиро вдячна за цей безцінний дарунок і запрошує всіх, кому необхідна будь-яка інформація на англійській мові, хто вивчає іноземні мови, ознайомитись з цим чудовим виданням Британської енциклопедії.



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!