Сьогодні відзначають День української писемності та мови

09.11.13, 10:00

День української писемності та мови — свято, яке щороку відзначається в Україні 9 листопада. За православним календарем — це день вшанування пам'яті Преподобного Нестора-Літописця — послідовника творців слов'янської писемності Кирила і Мефодія.

З нагоди відзначення у 2014 році 200-річчя від дня народження Тараса Григоровича Шевченка  сьогодні урочисто стартує ХІІІ Всеукраїнський конкурс учнівської творчості, що проходить під гаслом «Об’єднаймося ж, брати мої!» та присвячений Шевченківським дням.

Творчі роботи переможців ІІІ етапу конкурсу у номінаціях «Література» та «Історія України і державотворення» (по 5 робіт із кожної номінації) у друкованому та електронному варіантах приймаються до 10 лютого 2014 року за адресою: 03035, м. Київ, вул. Митрополита Василя Липківського, 36, Інститут інноваційних технологій і змісту освіти, каб. 214, тел. (044) 248-18-13; e-mail: obdarovani.iitzo@ukr.net.

До розгляду у конкурсі приймаються роботи на тему: «Україна, як і великий наш Кобзар, – вічні» (сім’я → родина → рід → народ → нація) у номінаціях «Література» та «Історія України і державотворення», які раніше не подавалися до участі в інших наукових та творчих конкурсах регіонального та державного рівнів.

Творчі роботи з літератури за вибором автора можуть бути різноманітними за жанром.

Конкурсні роботи з історії мають носити дослідницький характер із обов’язковим залученням оригінальних джерел (джерела усної історії, архівні матеріали, матеріали періодики, мемуари, щоденники, кіно-фотодокументи тощо).

До усіх творчих робіт з історії обов’язково додаються тези-анотації (короткий зміст роботи) обсягом до 2 сторінок. Конкурсна робота може бути виконана одним або кількома авторами. Наставниками юних дослідників можуть бути вчителі, викладачі, керівники гуртків тощо.

Конкурсні роботи у номінації «Історія України і державотворення» мають складатися зі вступу, у якому автор обґрунтовує мету свого дослідження; основної частини, у якій розділи повинні мати назву та обов’язкове логічне завершення структурних компонентів основної частини; висновку; списку використаних джерел і літератури в алфавітному порядку.




Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!