Здай кров - врятуй життя

16.11.13, 19:48

 Майже кожного дня на дорогах області стаються дорожньо-транспортні пригоди, інспектори ДАІ бачать наслідки грубих порушень Правил дорожнього руху, недбальства за кермом, та неповаги до інших учасників дорожнього руху. Як результат, гинуть люди, інші - на тривалий час потрапляють на лікарняні ліжка. Як показує практика, потерпілих у ДТП дуже часто рятує донорська кров. Тому для багатьох інспекторів ДАІ донорство вже стало звичною справою.

У рамках Національного тижня безпеки дорожнього руху, який проходить з 11 по 17 листопада 2013 року, працівники ДАІ області продовжили започатковану традицію і стали донорами для людей, які постраждали внаслідок дорожніх аварій. «Здай кров – врятуй життя» - саме під таким гаслом пройшла благодійна акція по здачі донорської крові 15 листопада. Мета її — привернути увагу громадськості до масштабів травмування та смертності учасників дорожнього руху на дорогах області та і України загалом, згадати загиблих в ДТП та проявити співчуття до сімей, які втратили рідних та близьких. Адже статистика, на жаль, невтішна: з початку року на території Кіровоградської області сталося 277 дорожньо-транспортних пригод з постраждалими, у результаті яких загинули 70 осіб та 327 отримали травми.

На обласній станції переливання крові у Кіровограді акція «Здай кров – врятуй життя» відбулася за участю начальника відділу кадрового забезпечення УДАІ УМВС України в області майора міліції Володимира Величка, особового складу підрозділів Державтоінспекції області та представників засобів масової інформації. «Ми постійно бачимо наслідки дорожньо-транспортних пригод. Нерідко при лікуванні постраждалим потрібно переливання крові. Метою акції, як і головним завданням міліції, є збереження життя людей», — наголосив ВолодимирМаксимович.

Проведення цього заходу покликане вкотре привернути увагу суспільства до питань забезпечення безпеки всіх учасників дорожнього руху, стабілізації та зменшення кількості людських жертв у дорожньо-транспортних пригодах. Спільно з громадськими організаціями, Державтоінспекція проводить широкомасштабну комплексну профілактичну роботу, бере участь у всіх починаннях направлених на пропаганду безпеки дорожнього руху.

Державтоінспекція області закликає кожного громадянина не залишатися байдужим до чужого горя, здавши кров можна врятувати чиєсь життя.

СПР УДАІ Кіровоградської області




Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!