Епістолярний діалог «Фронтові трикутники»

16.01.14, 12:00

Серед різноманітних історичних джерел по темі Великої Вітчизняної війни окремою групою стоять листи радянських людей часів війни. Їх можна назвати найбільш людяними документами, які розкривають безліч різноманітних питань, але здебільшого висвітлюють духовний стан людини в дуже важких умовах війни. Солдатські трикутники зі штампом польової пошти і сьогодні хвилюють спогадами про суворий час, викликають глибокі і світлі почуття.

Фронтові листи. В них відбились солдатські долі, подвиги на полях бою, велика ненависть до ворога, прагнення до Перемоги і, звичайно, Любов. Любов до Батьківщини, до своїх друзів, любов до найдорожчої, єдиної у всьому світі, що вірно чекала і палко кохала солдата.

Зараз ми маємо змогу зовсім по-іншому оцінити фронтові листи; вивчення їх має дуже важливе значення, адже історія Другої світової війни очима її учасників - важливе історичне джерело.

Епістолярний діалог «Фронтові трикутники» - груповий захід на Ваше замовлення, розрахований на шкільну та студентську молодь. Під час заходу молодь матиме можливість познайомитися з солдатськими листами часів Великої Вітчизняної війни, послухати розповіді про військову долю їх авторів, почути воєнні пісні, навчитися складати солдатські листи-трикутники, переглянути викладку нової літератури.

На сайті бібліотеки є окрема сторінка «Кіровоградщина в роки Великої Вітчизняної війни», де є розділ «Солдатські листи», в якому зібрано листи наших земляків часів війни. Переглянути та детально ознайомитися з цією інформацією може будь-хто з відвідувачів сайту. Бібліотека імені Бойченка працює щодня, крім суботи, з 9.00 до 18.00. Адреса: м. Кіровоград, вул. Декабристів 6/15, тел./факс (0522) 22-66-01. Груповий попередній запис можна зробити за телефонами: 095 474 75 88 Полякова Олена Олександрівна, 095 471 27 67 Рєзнік Тетяна Станіславівна.



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!