Ляльки - власними руками!

29.01.14, 13:30

Люди створювали і прикрашали ляльок ще з давніх часів, і це захоплення в моді і на сьогоднішній день. А враховуючи високий рівень розвитку сучасного дизайну і безкінечне розмаїття текстильних виробів, можна створити ляльок – справжні витвори мистецтва.

Кіровоградська обласна бібліотека для юнацтва ім. О.М.Бойченка запрошує усіх бажаючих познайомитись з новими книгами Відділу сприяння технічній творчості молоді та поринути у чарівний свят лялькарства.

Куклы своими руками. Модели из ткани
Куклы своими руками. Модели из ткани

Книга Джан Хоррокс «Куклы своими руками. Модели из ткани» пропонує авторський навчальний курс виготовлення ляльок і одягу для них із різних видів тканини. Книга містить детальні викрійки, схеми, шаблони для кожної моделі ляльки. В книзі розроблений модний ляльковий гардероб: спідниці, плаття, блузки, чобітки.

Фільц. Валяні фігурки тварин
Фільц. Валяні фігурки тварин

Понад 8 тисяч років тому люди з’ясували, що вовна може звалюватися. Для виготовлення з вовни фігурок тварин Вам знадобляться поролонова губка й голки для фільца. А також потрібно ознайомитися з основними поняттями цієї техніки. За допомогою кольорових фотографій і поетапних інструкцій з книги Катерини Курчак «Фільц. Валяні фігурки тварин» Ваша дитина без проблем виконає фігурки тюленя, коали або лева.

Амігурумі: більше 35 моделей, виплетених гачком
Амігурумі: більше 35 моделей, виплетених гачком

Нікі Тренч у власній книзі «Амігурумі: більше 35 моделей, виплетених гачком» пропонує за короткий час створити в’язану іграшку. Найдивовижніша особливість амігурумі полягає в тому, що на них витрачається зовсім мало ниток. У Вас, безперечно, є залишки різної пряжі: достатньо 50 грам ниток кожного кольору. За поданими зразками із книги можна в'язати ляльок, схожих на Ваших рідних або друзів, варто тільки надати їм впізнаванні риси.

Ляльки-орігамі
Ляльки-орігамі

У Вашої дитини багато ляльок, але й подружки мають такі ж. А дівчинка хоче ляльку, якої «взагалі-взагалі ні в кого немає!» І Ви можете здійснити цю мрію за допомогою книги «Ляльки-орігамі» Ірини Жукової. Завдяки використанню дуже популярної техніки модульного орігамі вийдуть об’ємні ляльки. У виданні автор описала виготовлення двох модулів орігамі, з яких складаються усі запропоновані моделі.

Всі ляльки-моделі із запропонованих книг – це Ваше захоплення або ж нові друзі Ваших дітей! Запрошуємо усіх бажаючих ознайомитися з літературою у відділі сприяння технічній творчості молоді обласної бібліотеки для юнацтва імені О. М. Бойченка.

Нагадуємо, що бібліотека працює щодня з 9.00 до 18.00, вихідний – субота. Наша адреса: вул. Декабристів 6\15.



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!