Програма «Лідерство» для молодих бібліотекарів України

15.02.14, 12:00

Нещодавно головний бібліотекар Кіровоградської обласної бібліотеки для юнацтва ім. О. М. Бойченка Тетяна Рєзнік брала участь у другому етапі навчання за програмою «Лідерство» для молодих бібліотекарів.

У межах проекту «Лідерство», що впроваджується Всеукраїнською програмою «Бібліоміст» та Творчим центром ТЦК, розпочато серію тренінгів для 30 молодих бібліотекарів з 18 областей України. Перший тренінг «Надання сучасних бібліотечних послуг» відбувався 27-28 листопада 2013 року на Закарпатті.

Цього разу в рамках програми було проведено 2 тренінги: «Технології web 2.0 у сучасній бібліотеці» та «Оцінювання потреб та залучення громади» (м. Ужгород).

Робота в групах - одне із завдань тренінгу
Робота в групах - одне із завдань тренінгу
 Завдяки Олександру Равчеву, спеціалісту з інтернет-маркетингу та освіти, бібліотекарі отримали корисні знання з блогерства, модернізації власних сайтів, використання соціальних мереж та он-лайн сервісів.

Експерт з якісної соціології Олена Бікла та експерт з розвитку громади Елеонора Вишняк поділилися досвідом з вивчення потреб та ресурсів громади, проведення моніторингів та соціологічних досліджень для отримання якісної і достовірної інформації. Також корисною була інформація щодо форм та методів залучення громади, впровадження та надання бібліотеками інноваційних послуг для громади.

Вже незабаром відбудеться останній тренінг «Управління проектами», після якого буде проведено конкурсний відбір бібліотекарів до групи, що здійснить навчальну поїздку до бібліотек Латвії.




Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!