Ексклюзив: Новий губернатор Кіровоградщини - перші обіцянки, прогнози, фото, враження

04.03.14, 14:01

Сьогодні у Кіровограді (у сесійній залі Кіровоградської обласної ради) громаді - журналістам, чиновникам, політикам, - представили нового голову Кіровоградської обласної державної адміністрації. Ним став 50-річний Олександр Владиславович Петік.


Виступаючи, Олександр Петік, перш за все, передав прохання в.о. Президента Олександра Турчинова зберігати спокій і пильність, відкинути амбіції і пам'ятати, що нині українців розділяє лише відчуття відповідальності за те, що відбувається в Україні. Друге - поправив Чорноіваненка, - що голова ОДА не керівник області, а підзвітний та підконтрольний обласній раді у частині виконання своїх обов'язків.

"- Я завжди обстоював права місцевого амоврядування на тому стою і далі. Водночас я покликаний сьогодні очолбвати орган що несе відповдальніст за виконання державних функцій. Ми будемо робити це відповіадально. Закликаю колег підтримати. Обіцяю віддати всі сили і працювати по совісті", - сказав Олександр Петік. На цтому все і завершилось.

 


Біографія: О.В. Петік народився 27 листопада 1963 року в Києві. Закінчив економічний факультет Сиктивкарського університету, Київський державний університет імені Тараса Шевченка (за спеціальностями “філософія” та “правознавство”), а також Академію державного управління при Президентові України, по закінченні якої став магістром державного управління. У 1985-1990 роках трудився у Нафтошахтному управлінні “Ярегонефть” (місто Ухта Комі АРСР) гірничим робітником, відкатником, машиністом підйомних машин.


Був обраний депутатом Верховної Ради Комі АРСР. З листопада 1990-го до вересня 1992-го працював у Раді Міністрів Республіки Комі та був помічником депутата Верховної Ради РРФСР. Потім майже протягом року очолював Регіональне інформаційно-комерційне агентство в місті Сосногорську Республіки Комі, звідки у листопаді 1993-го повернувся до Києва і вступив до аспірантури Інституту держави і права імені Корецького Академії наук України, котру закінчив у серпні 1995 року. З вересня 1995-го до серпня 1996-го — виконуючий обов’язки завідувача відділу Науково-дослідного інституту соціально-економічних проблем Києва. З вересня 1997-го до квітня 1998-го — головний редактор газети “Київ Шевченківський”. З жовтня 1998-го до січня 2001-го — головний консультант секретаріату Комітету Верховної Ради України з питань правової реформи. З січня 2001 року — радник Київського міського голови. Депутат Київської міської ради XXII, XXIІI та XXIV скликань. 2003 рік – Олександра Петіка призначено начальником Головного управління з питань внутрішньої політики столичної держадміністрації. Донедавна входив експертну групу з питань удосконалення законодавства у сфері охорони здоров’я в умовах реформування охорони здоров’я як помічник—консультант народного депутата України Ханенка С. М. (ВО “Свобода”).



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!