З 10 березня 2014 року стартує Всесвітній тиждень грошей

06.03.14, 9:30

Національний банк України, продовжуючи успішний досвід проведеннязанять з фінансової грамотності під час Всеукраїнського тижня фінансової грамотності та Всесвітнього дня заощаджень, пропонує всім, хто має бажання та змогу, приєднатися до проведення Всесвітнього тижня грошей в Україні (Global Money Week).

За ініціативи Міжнародної організації фінансової освіти дітей та молоді (Child and Youth Finance International - CYFI), яка здійснює координацію проекту на міжнародному рівні, святкування в 2014 році проходитиме з 10 до 17 березня.

“Всесвітній тиждень грошей – це масштабний міжнародний проект,  завдяки якому діти та підлітки мають змогу отримати знання щодо поводження з власними коштами,  ефективного ведення сімейного бюджету та здійснення  заощаджень, адже тільки близько 1% дітей у світі мають доступ до фінансової освіти”, – зазначив начальник Управління Національного банку України в Кіровоградській області Віктор Петрович Томашин.

За словами Віктора Петровича Томашина, за допомогою фінансової освіти в дітей формуватимуться фінансові звички, які допоможуть у майбутньому уникнути багатьох небезпек і помилок у фінансовій сфері, вчасно навчитися поводженню з грошима, визначити цілі й пріоритети та зробити правильний вибір, що дасть змогу реалізувати особисті фінансові плани.

Щороку протягом другого тижня березня одночасно в різних країнах світу проходять інтерактивні заняття з фінансової грамотності, ігри, вікторини, турніри, спілкування з банкірами та інші освітні заходи святкування Всесвітнього тижня грошей. Минулого року в таких заходах взяли участь  понад 1 мільйон молодих людей з 80 країн світу.

Національний банк України вже третій рік поспіль реалізує всеукраїнські заходи з підвищення рівня фінансової грамотності населення, а також підтримує ініціативи щодо поширення фінансових знань серед різних соціальних груп і верств населення України.

У рамках українських заходів Всесвітнього тижня грошей передбаченіорганізація та проведення на волонтерських засадах навчально-ігрових занять з фінансової грамотності для дітей, підлітків та студентів як у навчальних закладах, так у вільний час; організацію відвідувань банківських відділень; дебати на тему важливості відповідального управління особистими та сімейними коштами; необхідності заощаджень для досягнення власної мети.

Узяти участь у Всесвітньому тижні грошей цього року можуть усі зацікавлені державні установи, банки, громадські та благодійні організації, волонтери, комерційні організації, вчителі, соціальні працівники, зареєструвавшись та отримавши методичні матеріали та сценарії тематичних занять на українському сайті проекту www.moneyweek.com.ua


Global Money Week (Всесвітній тиждень грошей) – міжнародний проект, спрямований на збільшення можливостей молоді на впевнене і відповідальне економічне майбутнє. Молоді люди з усього світу обговорюють і дізнаються про заощадження, фінанси, необхідність планування свого фінансового майбутнього. В Україні координацію проекту здійснює Всеукраїнське громадське об’єднання “Асоціація нової економічної освіти”.




Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!